POMOĆ KAFEDŽIJAMA KRŠI KUĆNI RED: Odluka da se omogući produženi rad u ugostiteljskim objektima na otvorenom kosi se sa prethodnim propisima

M. STANOJKOVIĆ

07. 09. 2020. u 05:00

DOK jednom ne smrkne, drugome ne svane.

ПОМОЋ КАФЕЏИЈАМА КРШИ КУЋНИ РЕД: Одлука да се омогући продужени рад у угоститељским објектима на отвореном коси се са претходним прописима

Novosti

Ovo može da se primeni na situaciju u kojoj su se našli stanari stambenih zgrada u kojima "stanuju" i kafići, budući da zbog pomoći Grada ugostiteljima neće moći da zaspe do ponoći. Ne samo vikendom, već i radnim danima. Gradski štab za vanredne situacije doneo je pre dva dana odluku da do 31. oktobra omogući rad svih bašta ugostiteljskih objekata do 1.00, a muziku do ponoći i preko nedelje, nakon čega će se sve vratiti u uobičajeni režim.

Međutim, iako će vlasnicima kafića i restorana biti omogućeno da ostvare veći profit i nadoknade gubitak, ujedno se kriši i kućni red, ne samo subotom i nedeljom, po kome je tišina sledi posle 22.00. Grad se, međutim, ograđuje od problema buke, budući da je navedeno i da se u izmenjenom radnom vremenu poštuju propisana ograničenja koja se odnose na nivoe buke.

Stanari Zetske i Cetinjske, koji se inače godinama bore protiv buke u svom kvartu, protive se ovoj odluci, jer smatraju da su ugostitelji ispoštovani, a stanari nisu.

- Kod nas buka nikad nije ni prestajala, samo je ograničeno radno vreme - kaže za "Novosti" Biljana Metlaš iz Udruženja stanara Zetske i Cetinjske. - Svakako 10. septembra imamo drugi pokušaj medijacije povodom tužbe koju smo podneli protiv Grada zbog buke. I svakodnevno nam se javljaju stanari koji u zgradama imaju kafiće i traže našu pomoć i savet kome da se obrate.

I profesionalni upravnici tvrde da su stanari već počeli da gunđaju zbog ove odluke, ali da će videti kako će u narednim danima da se ponašaju ugostitelji. Ipak, saglasni su da se ovom odlukom svakako krši kućni red, jer stanari moraju da se utišaju do 22.00 sata i prestanu sa bukom, dok njihove komšije iz kafića ne moraju do ponoći.

- Recimo, imamo stalni problem u Vojvode Stepe 266, gde stanari redovno zovu zbog buke iz kafića - kaže Đorđe Aleksić, profesionalni upravnik.

U ZATVORENOM DO 21 SAT

IPAK, u zatvorenom delu ugostiteljski objekti moći će i ubuduće da rade samo do 21 sata. Na rad kafića i restorana, kako u zatvorenom prostoru, tako i u baštama, primenjuju se sve odluke o zaštiti zdravlja koje je doneo Krizni štab.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri