VIŠE VOZILA NA ULICAMA: Počeo zimski režim vožnje u Beogradu

Tanjug

01. 09. 2020. u 08:23

U BEOGRADU je od jutros u javnom prevozu počeo zimski režim vožnje, što znači da ulicama prestonice saobraća veći broj vozila nego u prethodnom periodu, a u Sekretarijatu za javni prevoz preciziraju da će putnike na gradskim linijama prevoziti 211 vozila više, dok će ih na prigradskim linijama biti još 13.

ВИШЕ ВОЗИЛА НА УЛИЦАМА: Почео зимски режим вожње у Београду

P.Milošević

-Od jutros je 1.357 vozila na gradskim linijama u vršnom periodu, što je za 211 vozila više nego juče, a na prigradskim linijama 259 vozila što je za 13 više nego juče-rekao je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević i dodao da će i u vanvršnom periodu, kao i tokom vikenda, takođe biti više vozila u javnom prevozu.

Naveo je da su ekipe resornog sekretarijata zajedno sa ekipama GSP "Beograd" od jutros na terenu i da prate popunjenost vozila.

-Od šest do devet sati snima se stanje u javnom prevozu u vršnom periodu, a snimaćemo i popodne, od 15 do 17 sati. Ponovićemo snimanje sutra, a planirano je snimanje i početkom sledeće nedelje kako bismo imali uvid u popunjenost vozila i videli da li eventualno negde treba izvršiti određene korekcije-rekao je Vasiljević.

Istakao je da je zadovoljan primenom mera u javnom prevozu koje su donete u cilju sprečavanja širenja virusa korona, navodeći da 99 odsto putnika nosi zaštitne maske.

-Sanitarna inspekcija, sa kojom smo u stalnom kontaktu, nije imala potrebe da interveniše u prethodnom periodu. Pratimo preporuke i zahteve Kriznog štaba i spram toga ćemo se pripremati i donositi možda neke dodatne mere. Pratićemo situaciju i u skladu sa tim izdavati preporuke građanima, odnosno putnicima-dodao je Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda