SAOBRAĆA 204 VOZILA VIŠE: Od sutra zimski red vožnje u javnom gradskom prevozu, maske obavezne

S. B. M.

31. 08. 2020. u 07:51

OD sutra, 1. septembra, u javnom gradskom prevozu startuje zimski režim vožnje! To znači da će, prema tvrdnjama nadležnih iz Sekretarijata za javni prevoz, na ulicama prestonice tokom špica biti 204 vozila više nego poslednjeg dana avgusta.

САОБРАЋА 204 ВОЗИЛА ВИШЕ: Од сутра зимски ред вожње у јавном градском превозу, маске обавезне

Tokom leta autobusi bili popunjeni 50 odsto / Foto I. Marinković

I dok je gradskim saobraćajnicama tokom leta putnike prevozilo 1.146 vozila u jutarnjem i popodnevnom špicu, od sutra će u tom periodu biti 1.350 vozila. Više autobusa biće i subotom i nedeljom, pa će se čekati na prevoz kraće nego tokom leta.

Iz Sekretarijata za javni prevoz napominju da novih mera, kada je u pitanju pandemija virusa korona, neće biti.

- Postojeće mere, poput nošenja maske su na snazi. S obzirom na to da je javni prevoz mesto gde postoji veliki rizik od prenošenja virusa, mere u javnom prevozu među poslednjima će biti ublažavane i ukidane. Autobusi su tokom leta bili otperećeni do 50 odsto i bezbednost putnika je ispoštovana. Ipak, praksa redovnog praćenja opterećenja linija važiće i od prvog septembra. Posebno tih prvih dana, ispratićemo kakva je situacija na terenu i nastaviti da u određenim vremenskim periodima kontrolišemo i intervenišemo na linijama na kojima se bude ukazala potreba da eventualno dodamo broj vozila ili da ih smanjimo - navodi Jovica Vasiljević, sekretar Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog radova u Cara Dušana i na Savskom trgu, tramvajske linije 2,5 i 10 i dalje ne saobraćaju. Iako je bilo najavljeno da će raskrsnica Cara Dušana i Tadeuša Košćuška biti završena do kraja avgusta, rok za završetak produžen je do 10. septembra. Zato linija 11 i dalje saobraća skraćeno. Umesto tramvaja 5 i dalje saobraća autobus 5A i tako će biti sve dok se ne završe radovi u ovom delu Dorćola. I linija 3 i dalje neće saobraćati, već umesto nje vozi autobus 3A.

BEZ PREVOZA DO ADE

PO tradiciji, od septembra ukidaju se "letnje" linije, koje se uvode 1. jula. Tako autobusi koji voze od Ade Ciganlije i linija 400, koja ide do vrha Avale, više neće saobraćati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a