ŠKOLA U BUSIJAMA OTVARA VRATA: Sve je spremno za početak rada moderne osmoletke u Zemunu 1. septembra

A. V. V.

18. 08. 2020. u 09:53

NOVOIZGRAĐENA osnovna škola u zemunskom naselju Busije ove jeseni otvoriće vrata prvi put za 250 đaka i 30 predškolaca.

ШКОЛА У БУСИЈАМА ОТВАРА ВРАТА: Све је спремно за почетак рада модерне осмолетке у Земуну 1. септембра

Beoinfo

Osmoletku su ovom prilikom juče obišli gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, predsednik GO Zemun Dejan Matić i Nenad Radić iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa republičkim i gradskim inspektorima.

- Ovde smo imali veliku potrebu za školom, a evo sada su pri kraju sve administrativne procedure koje moraju da prethode otvaranju. Sekretarijat je poručio novi nameštaj koji stiže ovih dana, tako da će sve biti spremno za 1. septembar i radujemo se tome - rekao je Gak i podsetio je da je Srpska pravoslavna crkva ustupila zemljište za izgradnju ove škole.

Prvi čovek Zemuna je naveo da zajedničkim naporom države, Grada Beograda, Opštine Zemun i Parohijskog doma, naselje Busije dobija novu školu što je korak dalje ka unapređenju kvaliteta života u naselju u kome pretežno žive ljudi koji su 1995. godine izbegli iz Hrvatske.

Ljiljana Mijić, direktorka Osnovne škole "Branko Radičević" u Batajnici, koja je matična škola novom objektu, objasnila je da je kompletirana dokumentacija neophodna za verifikaciju škole, čime su se stekli uslovi da se i pravno omogući dolazak dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)