BEOGRAĐANI MASOVNO SAKRIVAJU TABLICE: Hoće da prevare Oko sokolovo, a evo da li je to zaista moguće

Novosti online

sreda, 12. 08. 2020. u 15:12

БЕОГРАЂАНИ МАСОВНО САКРИВАЈУ ТАБЛИЦЕ: Хоће да преваре Око соколово, а ево да ли је то заиста могуће

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je na to što građani pokrivaju tablice na automobilima kako ne bi Oko sokolovo moglo da ih snimi i kazni.

"Bilo je ovih dana bahatih vozača koji su pokušavali da budu još bahatiji pa su pomislili da sistem "Oko sokolovo" prevare pokrivajući tablice. Pošto su svi kažnjeni da im objasnim kako funkcioniše sistem, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda na svom Fejsbuk profilu i objasnio da kada kamere snime prekrivenu tablicu aktivira se alarm i najbliža patrola komunalne milicije i Parking servisa dolazi na lice mesta.

Kada kamere snime prekrivenu tablicu istog časa se aktivira alarm koji dobija najbliža patrola komunalne milicije i Parking servis. Patrole kruže po zoni u kojoj radi sistem Oko sokolovo.

Bilo je ovih dana bahatih vozača koji su pokušavali da budu još bahatiji pa su pomislili da sistem Oko sokolovo prevare...

Posted by Goran Vesić on Sreda, 12. avgust 2020.

U roku od nekoliko minuta pored ovako bahato parkiranog automobila dolazi patrola. Ako se vlasnik pojavi tada mu se na licu mesta naplaćuje prekršaj, a ako nema nikog vozilo odnosi pauk, pa vlasnik kada se jednom pojavi plaća i kaznu i troškove odnošenja automobila.

Recimo na slici gde se vidi pauk jedan bahati vozač je jutros u Kneza Miloša parkirao na pešačkom prelazu i prekrio tablice.

I misli da je pametan i da može da prevari sistem. Sada može da dođe po svoj automobil na plac Parking servisa, da plati prvo troškove pauka, a potom i kaznu od 25.000 dinara. Na drugim slikama su primeri drugih bahatih vozača koji su pokušali da sakriju tablice i koji su sankcionisani.

Savesni vozači i pristojni građani biće zaštićeni od terora bahatih vozača. To obećavam u ime Beograda!", napisao je Goran Vesić na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Evo ja

13.08.2020. 22:54

@Klirit1969 - @Klirit1969 Pa pravi sam, ko ti brani ? Kako si to ti zadužio državu i sugradjane da ti oni duguju napraviti garažu ? Tvoj auto, tvoj problem, trebao si misliti o parkingu prije nego što si ga kupio. Vidi molim te, imam auto, dajte mi garažu.... Oćeš i benzin da ti kupimo ??

Drakče Tormak

14.08.2020. 14:54

@Evo ja - Да ли се питаш, зашто при изградњи кућа, траже да се плати и део градскиг грађ.земљишта према броју стамбених јединица, станова, и за паркинг места, испред куће, ако мали плац, а пором дође паркинг сервис и обележи, те опет мораш да плаћаш годишњу чланарину. Или пак, дозволе да приватни инвеститори изграде згеаду до зграде, не водећи рачуна да ли има иједно паркинг место. А да не говоримо што се изгаде чирава насеља, пример Нип, анда нема слободног простора, плаца за вртић,бза ОШ, за амбуланту,.....

Sssss

15.08.2020. 15:28

@Evo ja - Zaduzio je tako sto joj placa porez za koriscenje vozila, porez na imovinu, porez na platu, PDV, putarine, raznorazne takse, treba li jos da ti nabrajam? Ne pravi se previse pametan jer ocigledno nisi. Nije njegov problem sto drzava dozvoljava da gradi ko gde stigne i dize zgradurine nacickane jedna do druge pa onda ljudi nemaju gde da parkiraju. Za sve to je kriva i zaduzena drzava a ne gradjanin.

Izabela

13.08.2020. 17:01

I oko sokolovo ne vidi sve redom. Neke vidi neki su i dalje ne vidljivi. Uhvate prvog i treceg a onog drugog niko video nije. Ajde sad redom sve zive.

Aleksandar Vujković

14.08.2020. 10:03

Kad već obećavate da ćete sprečiti bahatost vozača pogledajte npr. Naselje Altina Zemun. Tamo se parking mesta prave na mestima predviđenim za trotoar, da bi investitori mogli da naprave što više stambenog prostora. Tako da Vesiću, nije Beograd samo centar grada.Gledaj malo dalje od svog nosa