JAVNI PREVOZ U BEOGRADU SE POJAČAVA OD SEPTEMBRA: Ovo su mere u vozilima kojih ćete morati da se pridržavate

Tanjug

11. 08. 2020. u 16:42

U BEOGRADU će 1.septembra u javnom prevozu početi zimski režim vožnje, pa će saobraćati veći broj vozila nego sada, kažu u Sekretarijatu za javni prevoz i navode da u prevozu neće biti uvođenja novih mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona, ali da će, ukoliko bude potrebno, dodatno povećati broj vozila.

ЈАВНИ ПРЕВОЗ У БЕОГРАДУ СЕ ПОЈАЧАВА ОД СЕПТЕМБРА: Ово су мере у возилима којих ћете морати да се придржавате

D.Milovanović

Na ulicama prestonice sada saobraća 1.146 vozila u jutarnjem i popodnevnom "špicu", a od 1.septembra u tom peiriodu biće 1.350 vozila što je za 96 više nego sada, rekao je Tanjugu gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Istakao je da će u narednom periodu biti za 186 vozila više u odnosu na postojeći red vožnje, kao i da će i subotom i nedeljom saobraćati veći broj vozila.

- Nove mere ne uvodimo. Postojeće su na snazi, a obzirom na to da je javni prevoz mesto gde postoji veliki rizik od prenošenja virusa, logično je za očekivati da će mere u javnom prevozu među poslednjima biti ublažavane i ukidane - rekao je Vasiljević.

Naveo je da je zadovoljan poštovanjem mera od strane građana jer, kako kaže, 99 odsto njih nosi zaštitne maske u javnom prevozu.

Dodao je da su autobusi otperećeni do 50 odsto i da je bezbednost putnika u svakom pogledu ispoštovana.

- Uveli smo praksu redovnog praćenja opterećenja javnog linijskog prevoza putnika i od prvog septembra, a posebno tih prvih dana, ispratićemo kakva je situacija na terenu i nastaviti da u određenim vremenskim periodima vršimo kontrolu i intervenišemo na linijama na kojima se bude ukazala potreba da eventualno dodamo broj vozila ili da ih na nekim linijama smanjimo - dodao je Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti