NUŠIĆEVU RADE DO OKTOBRA: Vozila neće moći da se ͔parkiraju posle obnove Čumićevog sokačeta

S. B. MILOŠEVIĆ

29. 07. 2020. u 13:15

BAGERI će sredinom jeseni zaposesti još jednu lokaciju u gradu - Nušićevu ulicu.

НУШИЋЕВУ РАДЕ ДО ОКТОБРА: Возила неће моћи да се ͔паркирају после обнове Чумићевог сокачета

Foto Z. Jovanović

Dugo odlagana rekonstrukcija, za koju je poslednji put rečeno da će početi ovog proleća, sada će se realizovati, i biće sređen deo od Dečanske, odnosno Terazijskog tunela do Terazija, otkriva gradski urbanista Marko Stojčić.

- Nušićeva ulica je spremna za rekonstrukciju, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, u čijoj je to nadležnosti, izabrala je i izvođača. Završena je i projektna dokumentacija. Ono što sada čekamo jeste završetak ugostiteljske sezone, pošto kafedžije zbog pandemije virusa korona prolaze kroz težak period. Fer je da sačekamo da se sklone bašte kada nastupi pozna jesen, pa da onda prionemo na radove - otkriva Stojčić za "Novosti".

Kad će  DEČANSKA da dođe na red?

U sklopu rekonstrukcije Nušićeve, u planu je bila obnova Dečanske, od podzemnih prolaza do Makedonske ulice. U planu je bilo da se tu posadi drvored od trideset novih stabala i postave novo osvetljenje, klupe i "tepih" od granitnih ploča. Kada će deo Dečanske prekoputa Doma omladine biti urađen, još se ne zna.

Ovaj ulaz u "Čumić" će, posle obnove, dobiti drvored i dekorativno osvetljenje, biće postavljen i parking za bicikliste, a parkiranja u okviru tržnog centra "Čumićevo sokače" neće biti. Ulaz će biti omogućen samo interventnim i dostavnim vozilima iz Dečanske ulice u servisnu traku Nušićeve. Između sadnica lišćara biće moguće postavljanje letnjih bašta. Ulica će biti popločana granitnim pločama. Svetlima će biti naglašen i ulaz u podzemni prolaz, ali i znak Robna kuća "Beograd".

Rekonstrukcija se izvodi u sklopu projekta "Tri trga", u okviru kojeg će biti uređen prilaz Čumićevom sokačetu, kao i ulaz u Čavketov pasaž. Obnova ove, ali i Sremske ulice, trebalo je da počne ovog proleća. Za radove na obe ulice izdvojeno je 180 miliona dinara, a izvodi ih konzoricijum izvođača na čelu sa Bauwesen doo iz Lazarevaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja