NOVA ZGRADA MUP: Evo na kojoj lokaciji će se graditi i kako će izgledati (FOTO)

J. DINČIĆ

15. 07. 2020. u 11:15

NOVA zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova gradiće se na Novom Beogradu, pored Fakulteta dramskih umetnosti, u Bloku 39. Administrativni i operativni centar MUP biće sagrađeni sa svim pratećim sadržajima, a prema napravljenom planu posedovaće bunker ispod zgrade i helidromom na krovu.

НОВА ЗГРАДА МУП: Ево на којој локацији ће се градити и како ће изгледати (ФОТО)

PLAN Biće postavljen i heliodrom

Svi detalji oko izgradnje novog centra MUP objašnjeni su u nacrtu Plana detaljne regulacije, koji je uradila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, a Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove uputio na rani javni uvid.

Na lokaciji koja je oivičena saobraćajnicama Omladinskih brigada, Bulevarom Milutina Milankovića, Bulevarom umetnosti i Bulevarom Arsenija Čarnojevića, planirana je i dogradnja Fakulteta dramskih umetnosti i izgradnja novog policijskog centra.


- Opšti cilj izrade Plana je da definiše kompleks za izgradnju administrativnog i operativnog centra MUP sa pratećim sadržajima kao i da omogući dalji razvoj kompleksa FDU na postojećoj lokaciji - navodi se u planu. - Projekat se sprovodi na osnovu Zaključka Vlade kao prioritetna investicija.


Na kompleksu posebne namene, ukupne površine od oko 10 hektara, planom je predviđena izgradnja centra MUP sa pratećim sadržajima. U podzemnim etažama objekta, osima garaže za vozila, predviđeno je i sklonište kapaciteta oko 300 osoba, kao i tehničke i pomoćne prostorije. Na krovu objekta je predviđena realizacija helidroma.

Takođe, opciona sletanja i poletanja predviđena su na nivou partera u letovima posebne namene.

PLAN Biće postavljen i heliodrom

 


Na preostalom delu zemljišta, odmah pored zgrade Fakulteta dramskih umetnosti, biće ostavljena građevinska parcela površine od oko 1,49 hektara. Na njoj će biti moguća dogradnja postojeće zgrade fakulteta, a sve u cilju osavremenjivanja nastave i poboljšanja uslova korišćenja objekta. Takođe, Planom nije predviđena izgradnja više objekata za potrebe fakulteta, već samo jednog.


Rani javni uvid za novi kompleks MUP obaviće se u zgradi Gradske uprave, u Ulici 27. marta do 27. jula.
 

CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE


U ovom delu Novog Beograda, tačnije u Bloku 39, još 2010. godine bio je najavljen projekat izgradnje Centra za promociju nauke. Ipak, iako su mediji 2012. godine objavili da su pripremni radovi započeti, ovaj projekat nije realizovan i od njega se u međuvremenu odustalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)