VAŽNE VESTI ZA PRESTONICU: Šapić - Beograd dobija moderan objekat Hitne pomoći i pasarelu koja povezuje „Prokop” i centar našeg zdravstva

Novosti online

15. 03. 2024. u 15:30

ZAHVALjUJUĆI donaciji Evropske Unije i povoljnom kreditu EBRD-a objekat Hitne pomoći u Beogradu u naredne dve godine biće kompletno rekonstruisan, najavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić povodom predstojećeg početka radova na ovom objektu.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ПРЕСТОНИЦУ: Шапић - Београд добија модеран објекат Хитне помоћи и пасарелу која повезује „Прокоп” и центар нашег здравства

Foto: Grad Beograd

Podsetio je da su on i direktor EBRD-a za region Zapadnog Balkana Mateo Kolanđeli 2023. godine potpisali ugovor koji se odnosi na rekonstrukciju Zavoda za urgentnu medicinu Beograd, te da je ovo zapravo početak konkretizacije tog ugovora.

– Donacija je iznosila 8,8 miliona, a potom još 1,7 miliona evra, uz obezbeđeni kredit od pet miliona evra. Ova investicija je od izuzetne važnosti jer su uslovi rada u Hitnoj pomoći bili loši. Za oko mesec dana trebalo bi da počnu radovi i nadam se da će sve u roku biti završeno, kako bismo za oko dve godine dobili potpuno nov, uslovni objekat, kakav Beograd zaslužuje. Hitna pomoć predstavlja prvi kontakt koji građani imaju sa zdravstvom, zbog čega očekujemo da nakon rekonstrukcije radi u daleko boljim uslovima – rekao je Šapić.

Foto: Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa je istakao i plan o kojem je već ranije govorio, a to je da se napravi pasarela, koja bi zaštitila od buke i zagađenja zdravstvene objekte u blizini, ali i bila direktna veza od Železničke stanice „Prokop” do ovog centra našeg zdravstva. U toku je projektovanje te pasarele i trebalo bi da kada rekonstrukcija objekta Hitne pomoći bude završena da i izgradnja pasarele bude uveliko u toku.

– Još jednom zahvaljujem našim prijateljima iz Evropske Unije i EBRD-a, kao i Vladi Republike Srbije zbog svega što radi za glavni grad. Grad Beograd će nastaviti da podržava sve ovakve projekte, kako bi vrlo brzo svi naši važni zdravstveni i drugi objekti bili u skladu sa standardima koje iziskuje civilizovan svet – rekao je Šapić.  

Foto: Grad Beograd

Šef Delegacije i ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre istakao je da je ova  institucija od izuzetne važnosti jer brine o hitnoj medicinskoj pomoći za svih 1,6 miliona stanovnika Beograda. On je ponovio da je za obnovu ove institucije EU donirala oko deset miliona evra, a EBRD obezbedila povoljan kredit od pet miliona evra, kojima će se obezbediti bolji uslovi rada svih zaposlenih i povoljna energetska efikasnost objekta.

Kako su najavile resorne ministarke Danica Grujičić i Dubravka Đedović Handanović akcenat će biti na znatno boljim uslovima rada, a predviđeno je da se u njemu nalazi i veliki centar za obuku svih lekara, kao i moderan kol-centar namenjen brzoj i kvalitetnoj usluzi građana. Mateo Kolanđeli je podsetio da će objekat nakon rekonstrukcije biti znatno proširen, modernizovan i energetski efikasan, te da je projekat od velike važnosti za sve Beograđane. Najavio je i nove projekte EBRD-a u oblasti energetske efikasnosti koji će iznositi više od dvesta miliona evra, te da će i ubuduće rado sarađivati sa svim nivoima vlasti u našoj zemlji.

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!