ŠAPIĆ U VIŠNJIČKOJ BANJI: Gradimo vrtić, osnovnu školu, a proširenjem Slanačkog puta omogućava se dobra saobraćajna veza sa centrom grada

Novosti online

03. 12. 2023. u 13:24

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će Višnjička banja u narednih nekoliko godina dobiti novi vrtić i osnovnu školu, a u planu je i proširenje Slanačkog puta.

ШАПИЋ У ВИШЊИЧКОЈ БАЊИ: Градимо вртић, основну школу, а проширењем Сланачког пута омогућава се добра саобраћајна веза са центром града

Foto: Grad Beograd

Šapić je rekao da će izgranja ovih važnih projekata, kao i proširenje saobraćajnice početi naredne godine. 

– U ovom delu grada niče veliko nasalje, grad se širi, a proširena Višnjička ulica, koja je žila kucavica ovog dela Palilule, već je značajno rasteretila saobraćajnu komunikaciju sa centrom – naveo je Šapić.

On je rekao da je u ovom delu grada i ranije bio problem sa školom i vrtićem, kao i infrastrukturom. 

– Kada je u pitanju izgradnja osnovne škole imovina je potpuno rešena i obejkat će se prostirati na površini od dva hektara. Moderna škola će biti namenjena za obrazovanje 900 dece. Sledeće godine ulazi u plan i program Grada i po dinamici potrebno je godinu dana za izradu projektne dokumentacije. Očekujemo da bi objekat trebalo da počne da se gradi krajem sledeće godine i nakon godinu, godinu i po dana ovde ćemo imati veliku školu – istakao je Šapić. 

Foto: Grad Beograd

Prema njegovim rečima, izgradnja vrtića je planirana tik uz školu, a namenjen je za boravak 270 mališana. 

– Vrtić je ovom kraju takođe neophodan. Naredne godine i taj projekat ulazi u plan Grada. Objektivno je da i njegova izgradnja počne do kraja sledeće godine. Odluka je doneta, novac je obezbeđen i ostaje samo da sve to realizujemo – naglasio je Šapić. 

Govoreći o proširenju Slanačkog puta Šapić je rekao da se završetak eksproprijacije očekuje početkom 2024. godine, te će saobracajnica dobiti još dve trake. 

– Tada ćemo imati potpuno prokrvljen saobraćaj i dobru vezu sa ostalim delovima grada – rekao je Šapić.

On je istakao da je potpisan i ugovor za izgradnju tunela, tako da će za nekoliko godina iz Višnjičke banje do Novog Beograda moći da se stigne za oko 15 minuta. 

Foto: Grad Beograd

– Proširenom Višnjičkom ulicim ulazite u Despota Stefana, te odmah u tunel, zatim dva kilometra tunela ispod centra grada i izlazi se kod Ekonomskog fakulteta direktno na novi Savski most. To će biti verovatno najveći saobraćajni projekat u Beogradu i suštinski će promeniti saobraćajnu sliku grada. To će najviše i značiti građanima Višnjičke banje. Imam utisak da je ovaj deo grada bio nekako zaboravljen godinama, a objektivno je na par kilometara od centra. Bio je infrastrukturno i saobraćajno neadekvatno povezan. Širenje Beograda i broj stanovnika prevazišao je infrastrukturu koja je ovde bila. Mislim da svi građani koji žive ovde treba da se raduju – naveo je Šapić i dodao da se Beograd neće odreći nijednog dela grada.

BONUS VIDEO:

SRBIJA NE SME DA STANE, ŽIVELA SRBIJA: Završne reči predsednika Vučića na skupu u Areni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!