PREVENCIJA SPAŠAVA ŽIVOT: Mamografski pregledi u Domu zdravlja "Voždovac" tokom oktobra (VIDEO)

B. Borisavljević

12. 10. 2023. u 12:51

POVODOM međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke Dom zdravlja "Voždovac" do kraja oktobra organizuje preventivne mamografske preglede.

ПРЕВЕНЦИЈА СПАШАВА ЖИВОТ: Мамографски прегледи у Дому здравља Вождовац током октобра (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Mamografije će moći da zakažu žene rođene od 1955. do 1972. godine koje u poslednje dve godine nisu radile mamografije i to radnim danima od 11 do 13 časova na telefon 066/ 88 05 464.

Pacijentkinje će u svoj zakazani termin dolaziti sa zdravstvenom knjižicom ili ličnom kartom, kao i medicinskom dokumentacijom vezano za dojku, ukoliko je imaju. Mamografski pregledi će se obavljati u Odseku radiološke i ultrazvučne dijagnostike u centralnom objektu DZ "Voždovac".

- Svrha medicine je lečiti bolest,ali njen ideal je bolest sprečiti. Ukoliko je nekada pojava bolesti neizbežna, njeno otkrivanje u ranom stadijumu omogućava uspešnije lečenje kaže dr Nevenka Veličković, v.d. direktora DZ "Voždovac". - Upravo tome služe preventivni pregledi - za bolju prevenciju nastanka bolesti, za rano otkrivanje i samim tim i uspešnije lečenje. Kao neko ko je prošao kroz borbu sa karcinomom dojke, apelovala bih i pozvala sve dame na, pre svega edukaciju samopregleda dojki, na redovne preglede, preventivne preglede, bitno je da zdravo žive, zdravo i pravilno hrane i što manje stresa!

Doktorka Veličković, ističe da je bitno i poznavanje poridične anamneze.

- Želim da poručim damama koje su u borbi sa ovom bolešću da je optimizam i pozitivan stav izuzetno važan za ozdravljenje, kao i podrška najbližih - ističe dr Veličković. - Na žalost, žene su predane poslu, porodici a svoje zdravlje ostavljamo po strani. Zato ovom prilikom želim da poručim svim damama ,da kao prioritet stave svoje zdravlje, jer svaka bolest koja je otkrivena na vreme jeste i izlečenje. Svi naši ožiljci su pobeda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)