UROŠ KAO GRADONAČELNIK: Počeo Festival dečijeg humora u Lazarevcu

B.B.

13. 09. 2023. u 12:06

SIMBOLIČNOM predajom ključeva grada Urošu Radosavljeviću, učeniku četvrtog razreda OŠ "Knez Lazar" otvoren je međunarodni festival humora za decu u Lazarevcu.

УРОШ КАО ГРАДОНАЧЕЛНИК: Почео Фестивал дечијег хумора у Лазаревцу

Foto: Opština Lazarevac

Na svečanosti u biblioteci "Dimitrije Tucović", predsednik opštine  Bojan Stević je rekao da sa zadovoljstvom predaje "ključeve grada u ruke mladom, ali iskusnom sugrađaninu Radosavljeviću, koji će narednih dana upravljati opštinom".

 - Jubilarni 35. Festival humora za decu je vrlo značajan za naš grad, jer na jednom mestu okuplja pisce i dečije pesnike koji su ostavili trag u književnosti, ali i stvaralaštvu za decu -  naveo je Stević. - To je najlepša manifestacija koju Lazarevac ima, jer su deca i njihova budućnost inspiracija svega onoga što svet odraslih radi.

Svečanom otvaranju u lazarevačkoj biblioteci prethodio je svečani prijem koji je Stević upriličio u zgradi opštine za pisce i pesnike, prijatelje  festivala. On se zahvalio piscima i pesnicima za decu na pomoći i aktivnoj ulozi koju pružaju da lazarevačka manifestacija traje punih 35 godina.

Takođe, Stević je čestitao dobitnicima "Zlatnog Gašinog pera" - Branku Stevanoviću i "Srebrnog Gašinom pera" - Dušku Domanoviću.

Pored laureata na prijemu u opštini bili su pisci i pesnici  Slobodan Stanišić, Dejan Aleksić, Dragomir Ćulafić, Gordana Timotijević, Slavka Petković Grujičić, Tode Nikoletić i drugi.

 Festival će biti zatvoren sutra tradicionalnim maskenbalom  u 17 časova na platou ispred Rudarske česme u Lazarevcu.

Posetioce očekuje raznovrstan program i učešće velikog broja gostiju sa kojima će moći da se na ovoj obrazovnoj i zabavnoj manifestaciji druže razvijajući humor, čitalačke navike i ljubav prema pisanoj reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini