PODRŠKA SVAKOG DANA, BEZ UPUTA: U Dečjem kulturnom centru počelo sa radom psihosocijalno savetovalište

B.B.

01. 09. 2023. u 16:53

U DEČJEM kulturnom centru Beograd počelo je sa radom Psihosocijalno savetovalište koje sprovodi i koordiniše Institut za mentalno zdravlje (projekat Krizna psihosocijalna podrška zajednici, Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Republike Srbije).

ПОДРШКА СВАКОГ ДАНА, БЕЗ УПУТА: У Дечјем културном центру почело са радом психосоцијално саветовалиште

Foto: Dečiji kulturni centar

Savetovalište je namenjeno deci, mladima, roditeljima i nastavnicima, a usluge će biti dostupne svakog radnog dana od 10 do 18 časova.

Grupa odabranih stručnjaka za mentalno zdravlje, kliničkih psihologa i psihijatara Instituta za mentalno zdravlje, Dečje klinike u Tiršovoj, Zavoda za psihofiziološke poremećaje i patologiju govora, Dečjeg odeljenja Klinike za onkologiju i radiologiju, kao i iskusnih školskih psihologa, svakodnevno će pružati psihosocijalnu podršku.

Učenici mlađi od 15 godina moraju doći u pratnji roditelja koji daje saglasnost za pružanje usluge. Savetovalište je besplatno, nije potreban nikakav uput, a za sada ni zakazivanje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 - Želja nam je da u prostoru ove kulturne ustanove, koji je u svakom smislu mesto po meri deteta, pružimo mogućnost da deca, roditelji i nastavnici dobiju korisne savete i adekvatnu psihološku podršku putem razgovora sa kompetentnim i stručnim licima - kaže Dragan Marić, direktor Dečijeg kulturnog centra Beograda. Ideja projekta koju je Dečji kulturni centar Beograda podržao i prepoznao kao izuzetno značajnu jeste da se preventivno deluje kada su u pitanju određeni razvojni izazovi, mentalne teškoće, smetnje ili promene u ponašanju, prevazilaženje stresnih situacija, te da ova pomoć bude lako dostupna i stručna .

U okviru Savetovališta biće održana besplatna tribina za roditelje „Povratak u školu – izazovi i dileme” u ponedeljak, 4. septembra, od 18.30 do 20 časova. Voditelji tribine su psiholozi prof. Jelena Radosavljev Kirćanski i Olga Borovnica, specijalista medicinske psihologije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja