KOD 106 OSOBA OTKRIVENE SUMNJIVE PROMENE: Besplatni dermoskopski pregledi na Adi Ciganliji

B.B.

30. 07. 2023. u 18:43

NA besplatnim dermoskopskim pregledima organizovanim u subotu na Adi Ciganliji, 20 dermatovenerologa iz Vojnomedicinske akademije (VMA), Kliničkog centra Srbije i Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti pregledalo je 1.011 građana, saopštili su organizatori akcije "Pregled za sve".

КОД 106 ОСОБА ОТКРИВЕНЕ СУМЊИВЕ ПРОМЕНЕ: Бесплатни дермоскопски прегледи на Ади Циганлији

Foto: Tanjug

Kod 106 osoba, kako navode, otkrivene su sumnjive promene zbog kojih su upućene na dalje konsultacije i praćenje, dok je za 36 zakazana hiruška intervencija u avgustu.

- Nadamo se da će u slučaju građana koje smo uputili na hiruršku intervenciju, sama intervencija biti dovoljna da naši pacijenti budu izlečeni - rekao je prof. dr Željko Mijušković, specijalista dermatovenerologije VMA. - Promene na koži su lako uočljive, pa je zato veoma važno da svako redovno pregleda sebe i članove porodice i da se, u slučaju da uoči neka promene, ili da se primeti novonastala promena, javi dermatologu. Cilj akcija poput ove je da upozorimo građane da se na vreme jave dermatologu, da ne odlažu pregled, već da se obrate dermatologu čim primetite da se promena na koži uvećala, promenila oblik ili boju. To je najbolji način da na vreme otkrijemo rak kože, a samim tim i da ga uspešno lečimo bez posledica po zdravlje.

Dermoskopski pregledi jedan su od najefikasnijih načina ranog otkrivanja tumora kože, posebno melanoma koji je najopasniji rak kože, a uklanja se jednostavnom hiruškom intervencijom ukoliko se otkrije na vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)