ĐACI U UČIONICAMA POSLE DVE GODINE: Finiš radova na OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta"

B.Borisavljević

25. 07. 2023. u 11:55

POSLE dve godine, đaci OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici će se vratiti u svoje učionice.

ЂАЦИ У УЧИОНИЦАМА ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ: Финиш радова на ОШ Светислав Голубовић Митраљета

Foto: Privatna arhiva

 Završeni su građevinski radovi, uređenje kompletne fasade i na starom delu zgrade, što je predviđeno dopunom projekta, a na zahtev roditelja, ugrađena celokupna stolarija. U toku je uređenje zelenih površina i opremanje učionica i kabineta nameštajem i didaktičkim materijalom, kako bi sve bilo spremno do početka nove školske godine.

Dogradnjom sprata škola je dobila duplo veću kvdraturu koja sada iznosi 5.200 kvadrata. Učenici će imati nove kabinete za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor. Takođe, urađeni su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

U skladu sa merama energetske efikasnosti, škola će biti priključena na gasni sistem grejanja. Izradu projektno-tehničke dokumentacije finansirala je opština. Takođe, iz budžeta je izdvojen novac za radove na uređenju dvorišta škole, staza, sportskih terena, ograde i pratećih travnatih i zelenih površina.

Da podsetimo, sa radovima je trebalo da se počne još u 2020. godini, no roditelji tada nisu bili saglasni da deca pohađaju druge škole. Kada je došlo do kompromisa istekla je građevinska dozvola, tako da je "gradilište" otvoreno tek u julu 2021. godine. Do privremenog zastoja došlo je i sa porastom cena građevinskog materijala, koji je uzrokovan sveukupnom ekonomskom krizom, kada se prvobitni izvođač radova povukao iz posla.

Opština Zemun je tokom trajanja radova finansirala i obezbedila prevoz za učenike starijih razreda ove škole, koji su privremeno pohađali nastavu u OŠ "Ilija Birčanin" u Zemun Polju, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)