NA AERODROM SAMO SA DOZVOLOM: Nove mere protiv divljih taksista u prestonici

B.B.

18. 06. 2023. u 22:03

KO ne bude imao posebnu dozvolu da taksira na aerodromu, neće moći da mu priđe, najavio je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

НА АЕРОДРОМ САМО СА ДОЗВОЛОМ: Нове мере против дивљих таксиста у престоници

Foto: Z.Jovanović

On je istakao da će  narednih dana biti  poznate mere kojim će država sistemski rešiti problem divljih taksista na beogradskom aerodromu, a jedna od njih je uvođenje posebne dozvole za rad  na aerodromu Nikola Tesla,

 Na rešavnju ovog problema radi zajedno  MUP, ministarstvo, Grad Beograd, Aerodrom kompanija Vansi i posle odluka, koje će uslediti narednih dana imaćemo mogućnost da sistemski rešimo taj problem.

Vesić je rekao da je svestan značaja tog problema, sa kojim su se u koštac, kaže, prvi uhvatili on i ministar policije Bratislav Gašić, s obzirom da je u pitanju "vrlo organizovana mafija", odnosno, kako je naveo, između 25 i 30 ljudi koji na dnevnom nivou zarade i do 30.000 evra, tako što kradu i pljačkaju ljude na aerodromu, i to godinama.

- Doneli smo odluku sa Gradom Beogradom, da jednom stanemo na put i rešimo ovaj problem. Počela je akcija oduzimanja vozila, tri automobila su oduzeta, protiv trojice divljih taksista podnete su prijave. Očekujemo da će Grad doneti odluke kojima će se obezbediti red, da više niko neće moći da priđe bez vaučera, da jednom rešimo problem divljih taksista - rekao je Vesić.

Ministar je ukazao  da se ozbiljnost problema vidi i po tome što se dešava da i kada se nekome oduzme vozilo, on sutradan pojavi sa novim automobilom, jer ima novca za to.

- Sada divljih taksista nema na aerodromu, pojačana je kontrola, ali ćemo problem rešiti sistemski. To što su oni radili je jedna od najvećih bruka za Srbiju - naveo je Vesić. -  Meta su najčešće biti stranci, kojima su ovi taksisti uzimali i po deset puta više novca od prave vrednosti vožnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)