ZABRINUTI ZA ZDARVLJE 40.000 STANOVNIKA: Danas od 18 časovaskup građana protiv izgradnje spalionice na Bežanijskoj kosi

A. Z. K.

01. 06. 2023. u 05:00

ČLANOVI inicijative "Bežanija ostaje - Kosa prkosi" danas od 18 časova održaće sastanak sa građanima na uglu ulica Marka Čelebonovića i Dr Huga Klajna. Na ovaj način oni će još jednom iskazati svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje spalionice u njihovom komšiluku.

ЗАБРИНУТИ ЗА ЗДАРВЉЕ 40.000 СТАНОВНИКА: Данас од 18 часоваскуп грађана против изградње спалионице на  Бежанијској коси

Foto: Zoran Jovanovic

Kako su najavili oni na ovom sastanku žele da razgovaraju sa komšijama i sugrađanima koji se protive gradnji krematorijuma. Kako navode, ovde bi se uništavao medicinski otpad, što proizilazi iz dokumenata u koje su do sada imali uvid.

- Želimo da upoznamo ljude sa činjenicama vezanim za ovaj projekat, koji potencijalno može da nanese ogromnu štetu ovom delu Beograda - navodi se u saopštenju "Bežanija ostaje - Kosa prkosi". - Građani Beograda, Novog Beograda i Bežanijske kose već mesecima vode borbu da saznaju nešto više o postavljanju postrojenja spalionice u srcu našeg naselja. To bi trebalo da se nađe na nekoliko stotina metara od novootvorenog vrtića i stambenih zgrada.

Kako navode članovi ove inicijative Grad i GO Novi Beograd u procesu su izdavanja svih potrebnih dozvola za gradnju spalionice u sklopu Groblja kućnih ljubimaca. Oni su zabrinuto za zdravlje oko 40.000 stanovnika ovog dela Beograda. Peticiju protiv gradnje, koju su pokrenuli potpisalo je preko 4.000 građana. Obratili su se i zaštitniku građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)