TROTOAR PREUZAK I ZA PEŠAKE: Česta slika u Mirijevu da bebi-kolica majke voze po kolovozu jer nemaju kud

A. Z. K.

03. 04. 2023. u 09:38

PARKIRANI automobili i ograđena gradilišta često se pešacima u Beogradu nađu kao prepreka na trotoarima. Međutim, žitelji Mirijeva imaju muke sa uskim pešačkim stazama uz saobraćajnice, koje najviše muke zadaju roditeljima sa decom.

ТРОТОАР ПРЕУЗАК И ЗА ПЕШАКЕ: Честа слика у Миријеву да беби-колица мајке возе по коловозу јер немају куд

Foto: Printscreen/Jutjub/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Uz pojedine mirijevske saobraćajnice trotoari su toliko uski da mesta ima samo za jednog pešaka. Takav slučaj je i u Vitezova Karađorđeve zvezde. Roditelji koji sa mališanom u kolicima krenu tuda, prolazak od jedne do druge tačke predstavlja igru nerava, ali i veliku brigu da pojedine deonice prođu bezbedno. Roditelji sa decom ponekad moraju da sačekaju da se upali crveno svetlo na semaforu kako bi sa decom u kolicima pretrčali saobraćajnicu i tako se dokopali šireg dela trotoara.

- U pojedinim ulicama prolazak preko trotoara je toliko naporan, moramo da čekamo dok prođu automobili. Često mesta ima dovoljno samo za jednu osobu. U Mirijevu je česta slika i da starije dete šeta trotoarom, dok pored njega na kolovozu ide jedan od roditelja koji gura drugo dete u kolicima - ispričala je Snežana M. za RTS.

Osim uskog trotoara, Beograđani se često susreću i sa neodgovornim vozačima koji automobilima blokiraju prolaz pešacima. Ovakva situacija već dugo godina predstavlja problem Zvezdarcima koji žive u blizini Ulice Dimitrija Tucovića. Roditeljima sa malom decom koja su u kolicima, prolazak kroz ovu ulicu gotovo je nemoguća misija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!