DA "PANČEVAC" BUDE BEZBEDNIJI: U aprilu će biti intenzivirani radovi na obnovi ključnog prelaza preko Dunava

T.N.

21. 03. 2023. u 11:52

NA PANČEVAČKOM mostu u oktobru prošle godine počela je zamena betonskih ploča na pešačkim stazama na delu prema levoj obali Dunava, a planirano je da se početkom aprila nastave radovi na rekonstrukciji ove deonice.

ДА ПАНЧЕВАЦ БУДЕ БЕЗБЕДНИЈИ: У априлу ће бити интензивирани радови на обнови кључног прелаза преко Дунава

Foto P. Milošević

- U planu je da se nastave radovi od prvog aprila, planiramo da krenemo da radimo pravac Pančevo - Beograd. Sve ploče koje su iskrivljene i oštećene planiramo da zamenimo. Takođe, u planu je da se radi na čeličnoj konstrukciji u levoj traci i da se zamene oštećene betonske ograde - rekao je za RTS Igor Stefanović iz JP "Putevi Srbije".

Stručnjaci procenjuju da će rekonstrukcija koštati oko 1.100 evra po metru kvadratnom, a rušenje mosta za sada nije moguće.

- Čim bude završena dokumntacija i kada bude napravljen most kod Ade huje, moći će da se pristupi rušenju i uklanjanju ovih konstrukcija, jer u suprotnom nije izvodljivo - kaže Stefanović. - Most ostaje sa dve trake i jednom pešačkom, ne planira se proširenje kolovoza za koje su nadležni JP "Putevi Srbije", uvođenje novih traka se ne planira, jer saobraćajnice ispred i iza mosta nisu u mogućnosti da podnesu dodavanje tih traka - kaže za RTS Stefanović.

Most je detaljno pregledan 2007. godine i utvrđeno da je rekonstrukcija neophodna, a od tada je obnovljena čelična rekonstrukcija ispod kolovoza i železnički koloseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Oglasio se RTS povodom Sejove tužbe