ŠAPIĆ: Stan sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije - smešta mi jedan deo opozicije, ali i vlasti

S.V.

03. 02. 2023. u 14:34

U TOKU je kampanja protiv mene, mogu da pretpostavim odakle se vodi. Vodi se sa više nivoa, sa jednog dela opozicije, ali i iz jednog dela vlasti jer sam očigledno ugrozio razne interese i koalicije koje su pravljene sa raznih strana. Poručiću svima onima koji vode kontinuiranu kampanju protiv mene u poslednjih osam meseci - da se potrude da ne promaše i da učine sve da me politički skinu. Jer ako ja politički preživim, oni sigurno neće.

ШАПИЋ: Стан сам пријавио Агенцији за борбу против корупције - смешта ми један део опозиције, али и власти

Foto: Beoinfo

Ovako gradonačelnik Aleksandar Šapić komentariše navode koji su se prethodnih dana pojavili u pojedinim medijima  da, kao javni funkcioner, nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije kuću u Trstu koju je kupio 2018. godine. On je poručio da ga "ovakve laži neće sprečiti da radi stvari u koje veruje, da se bori za Grad najbolje što ume".

- A oni treba da se uozbilje i postaju efektniji. Neka pojačaju svoju artiljeriju i neka udare iz sve snage, nek se potrude da ne promaše. Jer ako oni budu promašili, ja sigurno neću.

Prvi čovek prestonice kaže da je laž sve što je objavljeno u vezi sa njegovom nekretninom u Italiji, te da je početkom 2019. godine obavestio Agenciju o ovoj kupovini. Pojedini mediji objavili su da nijedna od dve nepokretnosti koje je Šapić prijavio Agenciji ne odgovara površini gradonačelnikove tršćanske vile. Kako je objavljeno, on je Agenciji u poslednjem izveštaju iz jula prošle godine prijavio da poseduje dva stana, od 150 i 98 kvadrata, dok je vila u naselju Opičina pored Trsta navodno znatno veća, te ima oko 400 kvadrata.

- U kampanji koja se vodi poslednjih deset dana, jedina oštećena strana sam ja. Prvo, jer je plasirana čista laž kako ja nešto nisam prijavio Agenciji. To je notorna laž za koju niko neće odgovarati, osim što ću ja pokrenuti tužbu protiv onih koji su je plasirali - rekao je danas Šapić. - Na vreme sam prijavio Agenciji sve ono što sam imao, u zakonskom roku, pa i tu nekretninu u Italiji. Druga stvar u kojoj sam oštećen, a to je i neka vrsta krivičnog dela je što su moji lični podaci objavljeni javno, te mi je ugrožena i privatnost i bezbednost.

Šapić kaže da su kupoprodajni ugovor imali on, prodavac i Agencija za borbu protiv korupcije i to od marta 2019. godine, te da sumnja odakle je taj dokument procurio u javnost.

- I sad imam osnovanu sumnju i voleo bih da ti što pokreću ovaj proces, pozovu i državne organe da među sobom ispitaju da li je možda od njih taj ugovor dospeo u javnost. U tom kupoprodajnom ugovoru piše tačna katastarska kvadratura. Velika je razlika između prijave i objave, ja kada sam prijavio nekretninu dao sam tačnu adresu tog stana jer, koliko znam, "kuća" je termin koji se koristi za objekat u kojem živite sami, a ako ima više vlasnika, onda je to "stan". I to tamo jeste stan jer tamo žive i drugi ljudi. Onog momenta kad date tačnu adresu, ne možete više ništa da prikrijete. To da li sam ja upisao 150 kvadrata, mogao sam da upišem i nula. Da ja objašnjavam da je to 150 kvadrata efektivnog stambenog prostora, da su to tavani, potkrovlje, ekonomske prostorije... To je potpuno beznačajno, kad sam dao tačnu adresu.

Šapić objašnjava da mu niko iz Agencije za ove četiri godine nije rekao da treba da napiše katastarsku kvadraturu koja obuhvata terasu, ekonomske prostorije....

- Nisam ni znao da sam u prekršaju jer nisam u kvadrat pogodio to što sam napisao, ali razlika je u tome da li sam nešto prijavio i šta sam objavio. Dakle, ukoliko sam napravio prekršaj time što sam prijavio katastarsku kvadraturu a ne stambeni prostor, onda ne znam šta je sprečavalo Agenciju da me četiri godine o tome ne obavesti, jer su imali uvid u moj kupoprodajni ugovor. Tako da sve što se pojavilo u javnosti, od A do Š, bila je čista laž.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!