OPORAVAK ZA SVE OSNOVCE: Obrenovac nastavlja sa akcijom "Eko kampovi"

B.B.

10. 01. 2023. u 20:24

PRVA grupa od 500 učenika osnovnih škola sa teritorije Obrenovca otputovala je besplatani sedmodnevni klimatski oporavak na planinu, zahvaljujući programu "Eko kampovi", koji je ova opština počela pre deset godina.

ОПОРАВАК ЗА СВЕ ОСНОВЦЕ: Обреновац наставља са акцијом Еко кампови

Oporavak za osnovce

Prema rečima Miloša Stanojević, predsednika opštine Obrenovac, mališani će zimovati na najlepšim planinama Srbije, na Tari, Divčibarama, Bukulji, Goču i Rudniku.

- Ovo je zaista jedinstven projekat na teritoriji Srbije, veliki je odziv roditelja i mališana - rekao je Stanojević. - Verujem da će deca u objektima Centra dečijih letovališta imati potpuni ugođaj, kakav su imali i prethodnih godina, kada smo takođe realizovali ovaj program. Posle tri godine, zbog pandemije korona virusom, nastavili smo da šaljemo osnovce na zimovanje. Prošlog leta studenti i maturanti imali su besplatno letovanje, tako da je i taj program, nastavljen.

Druga grupa osnovaca n besplatno sedmodnevno zimovanje krenuće u subotu, 14. januara. Prema unapred utvrđenom planu, do kraja tekuće godine na besplatni klimatski oporavak otići će oko 2.800 osnovaca iz škola sa teritorije opštine Obrenovac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)