IZ PANČEVA U BEOGRAD ZA 300 DINARA: Posle neuspelog pokušaja u julu, "Pantransport" povećao cenu prevoza

Š. M.

27. 10. 2022. u 08:50

PREDUZEĆE "Pantransport" povećalo je od utorka, 25. oktobra, cene karata na relaciji Pančevo - Beograd, pa će građani ovu uslugu plaćati 300 dinara, dok će za studente ona biti 250 dinara.

ИЗ ПАНЧЕВА  У БЕОГРАД ЗА 300 ДИНАРА: После неуспелог покушаја у јулу, Пантранспорт повећао цену превоза

Stanica u gradu na Tamišu, Foto Z. Jovanović

Pre ovog poskupljenja, karta je promenila cenu u februaru, do kada je koštala 250 dinara. Firma je cenu pokušala da poveća i u julu, ali su građani protestovali i januarska cena se zadržala do pre dva dana.

Putnici smatraju da je i dosadašnja cena mesečne karte za zaposlene od 6.950 dinara previsoka, a sada je iznos 8.340 dinara.

- S obzirom na okolnost da je grad Pančevo od 1. marta ove godine prestao sa regresiranjem učeničkih i studentskih mesečnih karata, "Pantransport" ne može da nastavi sa prodajom po povlašćenim cenama - kažu u preduzeću.

- Odluka prevoznika je da učenicima i studentima sa prebivalištem u Pančevu na liniji do Beograda omogući kupovinu mesečne karte sa 34,05 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu. Tako će mesečna karta za studente od sada biti tačno 5.500 dinara.

Povodom ove odluke gradonačelnik Aleksandar Stevanović istakao je kako je linija ka Beogradu međumesna, što znači da Grad ne može da određuje cenu karte, već isključivo prevoznik.

- Apelujem na prevoznike da preispitaju visinu cene mesečne karte i da je prilagode teškoj situaciji u kojoj svi živimo - kaže on.

- To nije naša zakonska obaveza, Skupština grada nema mogućnost i obavezu da daje saglasnost ili usvoji odluku o visini cene karte.

Foto Z. Jovanović

Prvi čovek Pančeva naglasio je da nije tačna informacija da grad ne regresira prevoz studenata koji idu u druge gradove na studije. Ove godine to pravo je ostvarilo 290 studenata, a reč je o iznosu od 2.160 dinara koji se dobija kvartalno.

IZMEŠTANjE AUTOBUSKE

OSIM što su se usprotivili poskupljenju cene karte, Pančevci i meštani okolnih mesta usprotivili su se najavljenom izmeštanju Glavne autobuske stanice na periferiju grada.

Početkom jula je održana i sednica u gradskoj upravi Pančeva. Istaknuto je da bi izmeštanje autobuske stanice otežalo život ljudi, kako učenika srednjih škola koji putuju iz okolnih mesta, tako i starijih koji u Pančevo dolaze radi lekarske pomoći.

ZVEZDARA

NA ZVEZDARI su predložene dve lokacije za koje je neophodna izrada elaborata. Novi planovi trebalo bi da obuhvate deo između ulica Aleksandra Bugarskog i Lazara Trifunovića, kao i područje između Pančine, Svetog Nikole, Trnovske i Ulice Veljka Dugoševića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave