OPŠTINA POMAŽE SANACIJU DOMOVA: Žitelji Zvezdare mogu da uštede uz dotaciju lokalne samouprave

D. J.

29. 07. 2022. u 10:44

U GRADSKOJ opštini Zvezdara održan je info-dan za građane koji su zainteresovani za učešće na javnom konkursu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stambenih objekata.

ОПШТИНА ПОМАЖЕ САНАЦИЈУ ДОМОВА: Житељи Звездаре могу да уштеде уз дотацију локалне самоуправе

Foto: M. Anđela

Projekat koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike podrazumeva energetsku sanaciju kuća, stanova, ali i samostalnih zajednica. To uključuje zamenu stolarije, vrata i prozora, izolaciju objekta, ugradnju slojnih panela za proizvodnju tople vode, kao i zamenu kotlarnica koje koriste kao energent ugalj i mazut na kotlarnice s energetski efikasnijim gorivom. Sastanku su prisustvovali članovi Veća opštine Zvezdara dr Gordana Mišev i Dušan Ignjatović, kao i pomoćnik predsednika opštine Nenad Nikolić.

- Prioritet Gradske opštine Zvezdara je ekološka politika koja se odnosi na smanjenje zagađenja, zapravo manju upotrebu fosfornih goriva i struje, što je s jedne strane ušteda za građane kada su u pitanju računi za električnu energiju i grejanje, a s druge strane upravo ekološki faktor, smanjenje zagađenja vazduha - kaže dr Gordana Mišev.

Foto: GO Zvezdara

 

Građani koji žele da apliciraju treba da poseduju vlasnički list i izjavu da su svi dokumenti u skladu sa zakonom, a ako konkuriše stambena zajednica građevina treba da bude u registru stambenih zajednica.

- Građani uplaćuju 50 odsto od vrednosti projekta, ali je važno da oni znaju da ne moraju da uplate ceo iznos unapred, već kada potpišu ugovor sa nama i s privrednim subjekotom uplaćuju 50 odsto od iznosa, a opština kada se projekat završi uplaćuje ostatak novca - kaže dr Gordana.

Na spisku je 13 privrednih subjekata, a rok za podnošenje prijave građana je 21 dan od dana objavljivanja, zaključno sa 15. avgustom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)