KATANAC NA KLADIONICE PORED ŠKOLA: Šapić prihvatio predlog da se deo uslužnih objekata udalji od đaka

S. V.

16. 07. 2022. u 10:44

GRAD Beograd će, od svih prestoničkih osnovnih i srednjih škola, tražiti spisak kladionica koje su im, suprotno propisima, suviše blizu.

КАТАНАЦ НА  КЛАДИОНИЦЕ ПОРЕД ШКОЛА: Шапић прихватио предлог да се део услужних објеката удаљи од ђака

Aleksandar Šapić, Foto A. Stanković

Takođe, iz Starog dvora biće poslat zahtev Upravi za igre na sreću, da budu zatvorene sve kladionice koje se od obrazovnih ustanova nalaze na manje od 200 metara.

To je juče najavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ističući da je prihvatio ovaj predlog opozicije, koji je pre nekoliko dana stigao u Skupštinu Grada.

- Drago mi je što su se setili da sam pre deset godina upravo ja radio na tome iako niko tog posla tada nije bio spreman da se lati - poručuje Šapić.

- Apsolutno prihvatam njihov predlog da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje su suprotno zakonu bliže školama nego što je predviđeno. Nova gradska vlast pokazaće da je moguće sarađivati i svaki dobar i konstruktivan predlog ćemo prihvatiti, i nadam se da će predlog u vezi sa školama i kladionicama veoma brzo biti realizovan.

Šapić je pozvao predstavnike opozicije da, ako imaju spisak kladionica nepropisno udaljenih od obrazovnih ustanova, pošalju Skupštini grada. Ta lista biće dopunjena onim što škole budu poslale.

- Kontrola i izlazak na teren mogli bi da budu tokom jula i avgusta, te da od septembra počne i zatvaranje nepropisno udaljenih kladionica - zaključio je gradonačelnik.

Foto A. Stanković

Pre tri dana, predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović pozvala je gradonačelnika Šapića da reši ovaj problem. Ona je podsetila da je 2010. godine sprovedena akcija zatvaranja kladionica i kockarnica koje su se nalazile na manje od 150 metara od osnovnih i srednjih škola. Popović je rekla da je posle te akcije promenjena stavka u Zakonu, te da je najmanja udaljenost od kladionice do škole 200 metara, a između dve kockarnice 100 metara, te da je maloletnicima zabranjeno da ulaze u te objekte.

KOCKARSKI DUGOVI

- ISTRAŽIVANjE Centra za edukaciju i borbu protiv kockanja pokazalo je da mladi između 17 i 23 godine već postaju zavisnici od kocke, a da 99 odsto njih preti da će izvršiti samoubistvo ukoliko ne vrati dugove u koje su zapali zbog kockanja. Nažalost, jedan odsto njih to i uradi - kaže Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!