NA BAZEN I U MLADENOVCU: Sezona kupanja na plivalištu u obnovljenom SC "LJubomir Ivanović Gedža"

A. V. V.

05. 07. 2022. u 09:33

SEZONA kupanja na bazenima Sportskog centra "Ljubomir Ivanović Gedža" u Mladenovcu zvanično je počela juče.

НА БАЗЕН И У МЛАДЕНОВЦУ: Сезона купања на пливалишту у обновљеном СЦ Љубомир Ивановић Геџа

Foto Beoinfo

Žitelji ovog dela prestonice moći će predah od vrućine tokom letnjih meseci da pronađu na renoviranom plivalištu koje nije radilo prethodnih nekoliko godina.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ovim povodom juče je obišao je obnovljeni bazen SC "Ljubomir Ivanović Gedža" zajedno sa gradskim menadžerom Miroslavom Čučkovićem i predsednikom Opštine Mladenovac Vladanom Glišićem i poručio da deca mogu da se kupaju i koriste besplatnu školu plivanja, za koju se do sada prijavilo duplo više dece nego što je to bilo ranije.

- Bazen je sada sređen, ali ima tu još mnogo stvari koje bi mogle da se urade, ne samo bazen već čitav Sportski centar "Ljubomir Ivanović Gedža". Važno je da napravimo projekat, jer Mladenovac zaslužuje da ima ozbiljan sportski centar - istakao je Šapić.

On je dodao da je bilo razgovora i o proširivanju parcele, ali i nekom otvorenom bazenu u budućnosti.

- Moja obaveza je da kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam zatekao. Želim da za nekoliko godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća - rekao je gradonačelnik.

Šapić, Čučković i Glišić, Foto Beoinfo

Prvi čovek prestonice istakao je da su sportskim objektima neophodne subvencije lokalnih samouprava jer teško da mogu sami da prave profit.

- Sport i kultura ne mogu da budu profitabilni. Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije. Ulagaćemo u te oblasti ali nećemo očekivati da se svaki dinar vrati. Tačnije, on se vraća kroz kvalitetno odrastanje i zdraviju decu i predstavlja ulaganje u budućnost - rekao je Šapić.

SARADNjA

PREDSEDNIK Opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio se gradonačelniku na poseti, a naročito na podršci za rekonstrukciju ove sportske ustanove i za realizaciju već dogovorenih projekata između Grada Beograda i Opštine Mladenovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri