GREJANJE I PREVOZ SU NAJVAŽNIJI: Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić juče i zvanično preuzeo dužnost od Zorana Radojičića

A. V. V.

30. 06. 2022. u 07:35

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić juče je zvanično preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Zorana Radojičića u Starom dvoru.

ГРЕЈАЊЕ И ПРЕВОЗ СУ НАЈВАЖНИЈИ: Нови градоначелник Александар Шапић јуче и званично преузео дужност од Зорана Радојичића

Aleksandar Šapić i Zoran Radojičić, Foto. N. Skenderija

Šapić se ovom prilikom zahvalio kolegi Radojičiću na svemu što je tokom svog mandata uradio. On je istakao da će njegov prioritet ove jeseni i zime biti spremnost javnih komunalnih preduzeća, naročito GSP-a, gde ima mnogo problema, kao i "Beogradskih elektrana".

- Stabilnost energetskog sistema rešavaće se na nacionalnom nivou, a moramo da vodimo računa da u Beogradu budu topli domovi, vrtići, škole i da to funkcioniše besprekorno - rekao je Šapić.

- Očekujemo da će zima biti jedna od najtežih u poslednjim decenijama i to ne samo kod nas nego u čitavoj Evropi, zbog čega je stabilnost energetskog sistema prioritet nad prioritetima.

Prema Šapićevim rečima, nova uprava Grada Beograda pokušaće da sve dobre stvari nastavi, kao i da one koje su bile dobre promeni ili da na njih pozitivno utiče.

- Nadam se da ću, ukoliko mi bude potrebno i neophodno, moći i sam da dobijem savet ili informacije od bivšeg gradonačelnika. Važno je da se održi kontinuitet dobrog rada u prethodnih desetak godina - rekao je Šapić i poručio da će Radojičiću, kao i svim bivšim gradonačelnicima, vrata zdanja Skupštine Grada Beograda uvek biti otvorena.

Bivši gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poželeo je sreću novom gradonačelniku Šapiću i istakao da će novi tim nastaviti čitav niz projekata koji su započeti u prethodnom periodu.

- Bilo mi je zadovoljstvo što sam u prethodne četiri godine zajedno sa svojim timom radio na unapređenju i funkcionisanju grada. Iskustvo je važan faktor, a novi gradonačelnik ga nesumnjivo ima jer je već 10 godina u lokalnoj samoupravi i verujem da će raditi u interesu Beograda - rekao je Radojičić.

Doskorašnji prvi čovek prestonice na pitanje novinara po čemu će ga Beograđani najviše pamtiti odgovorio "da je to svakako 'Tiršova 2', kao i ekološke teme koje su pokrenute u prethodne četiri godine i koje su postale tema broj jedan".

TIM I POMOĆNICI

ŠAPIĆ je najavio da će uskoro javnosti predstaviti svoj tim i pomoćnike, kao i da će u redovnim intervalima održavati konferencije za medije, što je važno kako bi svi bili upoznati sa onim što je urađeno u određenom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024