KO TO BACA PILEĆE OSTATKE PO NASELJU? Misterija na Voždovcu - svako jutro građani zatiču nerealan prizor (FOTO)

S. V.

29. 06. 2022. u 06:00 >> 10:24

PILEĆE glave, nožice i iznutrice gotovo svakog jutra osvanu na parkingu i ispred zgrada u Ulici Radovana Simića Cige na Voždovcu.

КО ТО БАЦА ПИЛЕЋЕ ОСТАТКЕ ПО НАСЕЉУ?  Мистерија на Вождовцу - свако јутро грађани затичу нереалан призор (ФОТО)

Foto "Gugl"

Ko, odakle i zašto ovde baca kokošje ostatke nije poznato, a stanari ovih višespratnica tvrde da neprijatan prizor gledaju duže od godinu dana. Komšije kažu da su prijavljivale problem nadležnim gradskim službama, ali da reakcija nije bilo, te su već mnogo puta đubre čistili sami.

I dok je dosad bila "praksa" da se životinjski otpad baca po livadama na periferiji Beograda, bahatost pojedinaca ide dotle da glave i noge istovaraju ljudima pod prozor, usred naseljenih mesta. Zabrinuti Voždovčani kažu da se neretko desi da kokošji otpad razvlače mačke i ptice, pa tako završi na terasama i vetrobranima.

- Prvo smo mislili da je u pitanju neka sekta, jer se ovde svašta dešava - pričaju stanari iz Radomira Simića Cige.

- Zvali smo Komunalnu miliciju, zatim "Čistoću" i "Zelenilo", samo su nas prebacivali od jednih do drugih. Na broj telefona Komunalne inspekcije opštine Voždovac niko se nije javljao.

Foto RTS

Foto RTS

Za rasipanje iznutrica po beogradskim naseljima, tokom tropskih vrućina, uverili smo se da niko nije nadležan. Iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove uputili su nas na Komunalnu inspekciju opštine Voždovac, odakle smo dobili kratak odgovor da je u toku "vanredan inspekcijski nadzor", te da su prijavu za ovaj slučaj dobili u ponedeljak.

Naši sagovornici sa Voždovca kažu da su pre nekoliko meseci organizovali noćno dežurstvo kako bi utvrdili ko ovde donosi glave, noge i iznutrice.

- Jednog jutra, dočekali smo vozilo sa rotacijom. Kad smo pitali čoveka šta radi, rekao nam je da hrani mačke, da ima pun gepek kanti sa pilećim otpadom. Predstavio se kao radnik  Zoo-higijene" i istakao da je to njihova standardna praksa po celom gradu.

Foto RTS

Iz JKP "Veterina Beograd", u čijem je sastavu i "Zoo-higijena", rekli su nam da oni tako ne hrane životinje, te da se taj čovek lažno predstavio i tako napravio komunalni nered.

Kako smo saznali, ovakvi prizori česti su i na Bulevaru kralja Aleksandra kod Smederevskog puta, u Šumicama... Dok su nadležne službe neme na "kanticu pilećih glava" koje dolaze ko zna odakle, Voždovčani strahuju da će blagovremene reakcije biti tek kad neko istovari prikolicu životinjskih ostataka.

TONE U SURČINU

KRAJEM februara prošle godine, u samom centru Surčina, nesavesni su napravili divlju deponiju, istovarivši nekoliko tona smrznutih kokošjih nožica. Navodno, u jednoj firmi pokvarila se komora za hlađenje, pa su sa drugim preduzećem dogovorili da pokvareno meso odvezu iz hangara. I to usred noći, na surčinsku livadu! Ekipe "Veterine" su odnele otpad, protiv počinioca je podneta krivična prijava, ali nije poznato da li je i kako sankcionisan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

HUAWEI MATE XS 2 : Pregledan i lagan