PLANOVI ĆE MORATI DA SE MENJAJU: Javna rasprava povodom izgradnje tri solitera na Bežanijskoj kosi

Š. Marović

01. 06. 2022. u 08:51

PLAN detaljne regulacije za izgradnju tri solitera na Bežanijskoj kosi biće delimično izmenjen, dogovor je Grada i građana okupljenih oko inicijative "Bežanija ostaje, kosa prkosi". Jučerašnja javna sednica Komisije za planove trajala je više od tri sata. Predstavnci stanara tokom prošle nedelje imali su sastanak i sa premijerkom Anom Brnabić i gradskim urbanistom Markom Stojčićem, gde su izneli svoje primedbe na PDR.

ПЛАНОВИ ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ МЕЊАЈУ: Јавна расправа поводом изградње три солитера на Бежанијској коси

Foto promo

Takođe, peticiju protiv izgradnje kompleksa "Tempo tauer" oivičenog Bulevarom Arsenija Čarnojevića, studentskim sportskim centrom i ulicama Blagoja Moše Marjanovića i Partizanske avijacije, ističu iz inicijative, potpisalo je više od 5.000 građana.

- Razgovor sa građanima je bio konstruktivan, saslušali smo sve sugestije predstavnika stanara - istakao je za "Novosti" glavni gradski urbanista Marko Stojčić. - Obrađivač Plana detaljne regulacije izneo je svoje stavove, a u narednom periodu krenuće se u postupak njegove delimične izmene. Pokušaćemo da nađemo najprihvatljivije rešenje, koje će zadovoljiti i ivestitora i žitelje dela Bežanijske kose. Predstavnici stanara daće svoj predlog, koji ćemo detaljno razmotriti. Kako su izneli na jučerašnjoj sednici, najveće zamerke tiču se veličine kula i opterećenju lokalnih i planiranih sapobraćajnica.

Projekat stambeno-poslovnog objekta i komercijalnog centra "Tempo tauer" obuhvatao bi 5,36 hektara površine uz auto-put. Izrađen je PDR koji predviđa tri kule sa zajedničkom bazom i podzemnom garažom. Kako se navodi u studijskoj analizi, investitor ima za cilj da izgradi i organizuje novi kompleks objekata stambeno-komercijalne namene. On bi sadržao trgovinske jedinice, ugostiteljske objekte i poslovni prostor.

- Protivimo se smanjenju zelenih površina u ovom delu grada, što bi se izgradnjom solitera svakako desilo - kaže za "Novosti" jedan od predstavnika stanara Uroš Martinović. - Ako bi se projekat koji je planiran realizovao, to je novih 3.200 stanovnika i 1.500 automobila.

PODZEMNA GARAŽA

ZA potrebe novih objekata predviđena je zajednička podzemna garaža, namenjena za stacionarni saobraćaj i smeštaj tehničkih i pomoćnih prostorija. Kolski prilazi u garažu planirani su iz saobraćajnica koje okružuju kompleks, Nova 1 i Nova 3, dok će ulazi u garažu i savlađivanje visinske razlike u nivoima biti rešeni pomoću rampi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna