REDOVNIMA SEDAM ODSTO POPUSTA: Od 800.000 građana koji plaćaju objedinjene račune polovina ima olakšice

A. Z. K.

12. 05. 2022. u 09:23

SVAKOG meseca JKP "Infostan tehnologije" prosledi 800.000 računa na adrese Beograđana. Polovinu od ovog broja građani redovno izmiruju, pa zato i dobijaju popuste.

РЕДОВНИМА СЕДАМ ОДСТО ПОПУСТА: Од 800.000 грађана који плаћају обједињене рачуне половина има олакшице

Redovne platiše ne kasne sa izmirivanjem obaveza, Foto P. Milošević

Umanjenje od sedam odsto, koji se uračunava nakon godinu dana redovnog plaćanja, trenutno ostvaruje 180.000 korisnika.

Kako su za "Novosti" rekli u ovom preduzeću, račun se umanjuje za pet odsto kada se obaveze izmire do polovine meseca. Nakon šest meseci redovnog plaćanja Beograđani se nagrađuju sa šest odsto popusta, koji je trenutno ostvarilo 45.000 Beograđana. Nakon godinu dana kontinuiranog plaćanja na vreme, računi se umanjuju za sedam odsto.

Nije retkost i da se redovnim platišama dogodi da okasne jedan mesec, pa im se u tim situacijama popust sa sedam vraća na početnih pet, ukoliko narednog meseca ponovo ispoštuju rok za olakšice.

- Popusti na računima se obračunavaju unapred, naši korisnici mogu da izgube olakšice ukoliko ne izmire obaveze u roku za dospeće popusta - rekli su u JKP "Infostan tehnologije". - Onog trenutka kada korisnik izmiri zaostale obaveze i plati račun u predviđenom roku za popust, on počinje ponovo da se obračunava, počev od pet odsto. Do sada se nismo susretali s mnogo reklamacija, jer veliki broj korisnika godinama plaća račune s obračunatim popustima, ne preskačući nijedan mesec, jer znaju da tako ostvaruju uštede.

U situacijama kada se datum za ostvarivanje popusta poklopi s nekim državnim praznikom, "Infostan" pomera termin do kojeg građani mogu da izmire obaveze i ostvare olakšice.

JKP "Infostan tehnologije" pre dve godine pokrenulo je platformu uz pomoć koje građani mogu elektronski da izmiruju zaduženja. Računi su korisnicima dostupni već prvog u mesecu, pre procesa štampanja računa. Zasada na ovaj način obaveze izmiruje 200.000 Beograđana.

I DO 30 ODSTO MANjE ZA UGROŽENE

KAKO su nam rekli u JKP "Infostan tehnologije", Grad je preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu obezbedio od 10 do 30 odsto subvencija za različite kategorije korisnika.

- Subvenciju u ovim iznosima ostvaruje nešto više od 50.000 socijalno ugroženih građana, u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju - podsećaju u ovom preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!