VREDNI POŠTOVANJA I DIVLJENJA: U Starom dvoru uručene tradicionalne nagrade Beograda "Despot Stefan Lazarević" u 20 kategorija

S. V.

19. 04. 2022. u 21:42

BEOGRAD ceni vaš trud, ono što je svako od dobitnika u svojoj oblasti učinio, vredno je poštovanja i divljenja.

ВРЕДНИ ПОШТОВАЊА И ДИВЉЕЊА: У Старом двору уручене традиционалне награде Београда Деспот Стефан Лазаревић у 20 категорија

Foto D. Milovanović

Vi nas učite kako najbolje možemo da doprinesemo napretku našeg grada. Uz vaše ime, Beograd se izgovara svuda u svetu s poštovanjem, hvala vam na tome.

Ovo je danas, na svečanoj dodeli nagrada grada Beograda "Despot Stefan Lazarević" u Starom dvoru, poručio gradonačelnik prestonice prof. dr Zoran Radojičić, čestitajući laureatima. Statuu i zahvalnicu dobili su pojedinci i udruženja koji su se svojim radom, u 20 kategorija, istakli tokom prošle godine.

Ovo prestižno priznanje dodeljuje se u okviru manifestacije "Dani Beograda", kojom se obeležavaju važni datumi u istoriji prestonice - prvo pominjanje slovenskog imena Beograda u pisanim dokumentima 16. aprila 878. godine i dan predaje ključeva glavnog grada knezu Mihailu Obrenoviću 19. aprila 1867.

- Ovakve manifestacije su dobra prilika da naša deca bolje upoznaju i prepoznaju prave vrednosti. Uveren sam da će nagrade biti dodatni podstrek motiv i nadahnuće svima - rekao je Radojičić.

Nagrada grada Beograda za književnost i prevodno stvaralaštvo uručena je Vladimiru D. Jankoviću, za pozorišno glumici Nadi Šargin, za likovno i primenjeno Aleksandru Cvetkoviću, za muzičko-scensko dr Maji Smiljanić Radić, za društvene i humanističke nauke prof. dr Radošu Ljušiću, za prirodne i tehničke nauke prof. dr Draganu Milićevu, za pronalazaštvo Aleksandru Markoviću, za izuzetno delo i doprinos razvoju medicine prof. dr Draganu Mašuloviću, prof. dr Ruži Stević, prof. dr Zorici Milošević i prof. dr Draganu Sagiću.

Milica Mandić, Foto D. Milovanović

Priznanje je uručeno i prof. dr Tatjani Adžić Vukičević iz kovid-bolnice u Batajnici, a Vladimiru Lojanici za arhitekturu i urbanizam.

Statue i plakete su primili i David Pavel Mihalj iz Boljevaca za poljoprivredu, Nenad Kamidžorac za novinarstvo, Zlatko Grušanović za obrazovanje, a naša zlatna olimpijska tekvondistkinja Milica Mandić nagrađena je u oblasti sporta. Članovi udruženja "Eko patrola Sremčica" dobili su priznanje za zaštitu životne sredine, a Mihailo Jovanović za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za Grad, dok je najbolji mladi stvaralac Nikola Teomirović.

Za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda nagrada je pripala Novaku Đokoviću, ali zbog obaveza oko teniskog turnira "Srbija open", on danas nije prisustvovao svečanosti u Starom dvoru.

Zoran Radojičić i Tatjana Adžić Vukičević, Foto D. Milovanović

NAGRAĐENI VATROGASCI

SPECIJALNA nagrada grada Beograda "Svetislav Stojanović" je uručena Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd, koju je primio komandant Miloš Majstorović, dok je istoimeno priznanje, u kategoriji pojedinca, osvojio vatrogasac Darko Cvetić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati