NAPUŠTENA ŠKOLA POSTAJE VRTIĆ: Grad sređuje stari objekat u Umčarima

B.B.

14. 04. 2022. u 16:52

STARI objekat nekadašnje škole u naselju Umčari u opštini Grocka, biće rekonstruisan i pretvoren u predškolsku ustanovu u koju će biti upisano oko 70 mališana, najavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

НАПУШТЕНА ШКОЛА ПОСТАЈЕ ВРТИЋ: Град сређује стари објекат у Умчарима

Foto "Tanjug"

 Projekat za oživljavanje je završen, čeka se građevinska dozvola, nakon čega će biti raspisan tender za obnovu ovog objekta.

- Predviđeno je da vrtić ima četiri grupe, jednu jaslenog uzrasta, dve grupe vrtićkog uzrasta i jednu pripremno-predškolsku grupu - rekao je Gak. - Ukupna površina objekta je oko 470 kvadratnih metara, a planirano je da bude obnovljeno i u potpunosti uređeno dvorište sa adekvatnim mobilijarom za igranje dece.

On je podsetio da ovo nije jedina zgrada prvobitno izgrađena za druge namene koja je poklonjena najmlađima, te da će i voždovačko naselje Zuce dobiti vrtić u zgradi mesne zajednice.

- Završeni su gotovo svi radovi, ostalo je sređivanje dvorišta i već u septembru ćemo primiti mališane - naveo je Gak. - Za najmlađe stanovnike ovog naselja u sklopu vrtića biće uređeno i moderno igralište sa svim pratećim mobilijarom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a