NEZNANOG JUNAKA JE KAO SEOSKI DRUM: Prometna saobraćajnica u lošem stanju i bez šansi za obnovu u 2022.

Š. Marović

12. 04. 2022. u 08:51

ULEGAO asfalt, brojne neravnine i rupe na kolovozu u koje automobili redovno upadaju - slika je Ulice neznanog junaka na opštini Savski Venac.

НЕЗНАНОГ ЈУНАКА ЈЕ КАО СЕОСКИ ДРУМ: Прометна саобраћајница у лошем стању и без шанси за обнову у 2022.

Deo pometne ulice se trenutno "krpi", Foto: Z. Jovanović

Iako je situacija veoma loša, ova važna saobraćajnica, koja se proteže od KBC "Dragiša Mišović" do Vojnomedicinske akademije i kroz koju prolaze brojne linije javnog prevoza, ove godine nije u planu za uređenje.

Reporteri "Novosti" uverili su se da saobraćajnica vapi za kompletnom sanacijom. Na nekoliko mesta, gde su primećena najveća oštećenja kolovoza, neimari su skinuli stari sloj asfalta kako bi naneli novi i bar malo ublažili ionako zapušteno stanje. Zbog toga se automobili izuzetno sporo kreću, pa su gužve u ovom delu grada postale svakodnevica.

- Ulica je već nekoliko godina u katastrofalnom stanju, ništa se drastično ne menja sem manjih rekonstrukcija pojedinih delova - priča za "Novosti" žiteljka ovog dela prestonice.

Foto: Z. Jovanović

- Ni Ulica Teodora Drajzera nije u dobrom stanju, ali je u daleko boljem nego Neznanog junaka. Najveći broj oštećenja je na obodima ulice, gde je nekada nemoguće proći automobilom. Tako da se izbegavanjem rupa stvaraju velike gužve tokom gotovo čitavog dana. Posebno je loš deo koji vodi ka VMA, a to je najviše vidljivo kada padne kiša.

Kako su za naš list potvrdili u JP "Putevi Beograda", kompletno uređenje ove važne saobraćajnice na Dedinju nije u planu putara ni za ovu građevinsku godinu, a kada će biti, odgovora još nema.

- Rekonstrukcija Ulice Neznanog junaka nije u Programu radova Sekretarijata za saobraćaj za 2022. - kažu oni.

- Program radova sekretarijata donosi gradonačelnik prestonice, na osnovu predloga i prioriteta koje definišu gradske opštine, a u skladu sa opredeljenim sredstvima budžeta. Uzimajući navedeno u obzir, neophodno je da se građani obrate nadležnoj lokalnoj samoupravi koja će predložiti da se ulica uvrsti u predlog rekonstrukcije. Ipak, oštećenja kolovoza se redovno saniraju.

Foto: Z. Jovanović

U okviru saobraćajnica koje gravitiraju Ulici Neznanog junaka, kompletno je pre pet godina uređena ona Ljutice Bogdana, a takođe je sređena i biciklistička staza između ove dve saobraćajnice. Naznaka da će kolovoz kojim svakodnevno ide veliki broj autobusa i trolejbusa biti uređen, nema, pa će građani još minimum godinu dana voziti po rupama i uleglom asfaltu.

DEVET LINIJA JE KORISTI

KROZ Ulicu neznanog junaka prolaze autobuske linije 34, 47N, 48N, 49, 59, 78, 94 i trolejbuske linije 40 i 41.

Plan Gradske uprave je da se od 2016. do 2026. godine rekonstruišu sve ulice kroz koje prolaze linije javnog gradskog prevoza. Kako je ranije ustanovljeno, to je ukupno oko 25 odsto svih saobraćajnica u gradu. Prethodnih nekoliko godina urađen je dobar deo tog posla, pa je moguće i da Ulica neznanog junaka dođe na red 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti