ŽIVOT JE NAJVEĆE ČUDO: U OŠ "1.300 kaplara" promovisana knjiga učenice Ive Jovanović (14)

B. B.

25. 03. 2022. u 06:51

ONA je najmlađi pisac u Srbiji. Sa nepunih 15 godina Iva Jovanović, učenica osmog razreda OŠ "1.300 kaplara" objavila je prvu knjigu.

ЖИВОТ ЈЕ НАЈВЕЋЕ ЧУДО: У ОШ 1.300 каплара промовисана књига ученице Иве Јовановић (14)

Foto Privatna arhiva

Zbirka pesama "Život je najveće čudo" predstavljena je juče u školi, u prisustvu njene porodice, nastavnika, ali i drugara, kako iz razreda, tako i onih mlađih.

Prema rečima Marice Remenski, direktorke škole, Iva je još od malih nogu pokazivala veliko interesovanje za umetnost, prvobitno crtanje. Pesme piše od 11. godine.

- Na pisanje ju je podstakla porodica, koja joj je velika podrška - navela je Remenski. - Prvi put se prijavila na takmičenje sa pesmom "Kad zažmurim i kad zaspim". Ali, najuspešnija pesma je "Život je najveće čudo", sa kojom je osvojila treće mesto u spomen-parku "Kragujevački oktobar". Zbirka pesama je njena prva knjiga koja se bavi istorijom, životom, a najviše ljubavlju.

Foto Privatna arhiva

Uz zvuke gitare, Ivine stihove su govorili njeni drugari. Mlada pesnikinja ističe da joj je najveća podrška nastavnica srpskog jezika i književnosti Dragana Rašua. Uz osmeh nam je otkrila da planira da nastavi da se bavi pisanjem.

- Ovo mi je vetar u leđa, planiram i drugu, treću knjigu - kaže Iva. - Volim da pišem o ljubavi, ali i o životu. Nastavnica je otkrila neke delove mene za koje ni ja nisam znala da postoje i podstakla me da pišem i o nekim istorijskim temama.

Prošle godine pobedila je na opštinskom konkursu karikature "Mali Pjer". Voli da crta, čita knjige i sve što je vezano za umetnost. Iva je na kraju promocije gostima pročitala svoju pesmu "Ljubav nije pitanje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri