GRIP MEĐU AKADEMCIMA: U Studentskoj poliklinici blagi porast broja obolelih

B.B.

22. 03. 2022. u 16:41

STUDENTSKA poliklinika u Beogradu, poslednjih nedelja, beleži blagi porast broja studenata koji se javljaju u respiratornu ambulantu sa simptomima povišene temperature i glavobolje, kaže dr Marija Obradović, direktorka oe zdravstvene ustanove.

ГРИП МЕЂУ АКАДЕМЦИМА: У Студентској поликлиници благи пораст броја оболелих

Arhvia

Ona je navela da je, u odnosu na pre mesec dana, za 20 do 30 odsto više akadeamca koji traže pomoć lekara.

- Više je pacijenata koji su oboleli od gripa - kaže dr Obradović. Simptomi su, uglavnom, visoke temperature koje traju kraće, dan-dva. Simptomi prolaze u roku od sedam do deset dana. U danu bude čak između 85 i 100 odsto pozitivnih na grip.

Obradović kaže da vakcinacija ide sporije, što, kaže, nije presudno za trenutni tok epidemije, koji "nije više toliko primaran".

- Dosta studenata je steklo i prirodni imunitet - navela je ona. - Kod nas se vakcinisalo između 16.000 i 20.000 studenata, videćemo na jesen da li će biti novih sojeva korone i kako će mladi prihvatiti vakcinaciju.

U stacionaru Studentske poliklinike smešten je jedan student.

Ovu ustanovu je danas posetio rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, koji je zahvalio svim zaposlenima za napore koje čine, kako bi olakšali epidemijsku situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!