PRAVE IGRALIŠTE U MIRIJEVU: "Zelenilo" započelo radove na uređenju napuštenog prostora na Zvezdari

J. D.

12. 03. 2022. u 07:52

ZELENA površina između ulica Petrarkine, Grge Jankesa i Mirijevskog venca na Zvezdari uskoro će postati nova oaza za mališane i sugrađane iz ovog dela grada.

ПРАВЕ ИГРАЛИШТЕ У МИРИЈЕВУ: Зеленило започело радове на уређењу напуштеног простора на Звездари

Budući izgled prostora, Foto JKP Zelenilo Beograd

Radnici "Zelenila" započeli su radove na uređenju devastirane površine. Ona se prostire na skoro 3.000 kvadrata i nakon sanacije biće pretvorena u dečje igralište, sportski teren, deo za rekreaciju i kutak za miran odmor. Za ove radove izdvojeno je 14,7 miliona dinara, a planirano je da budu završeni do kraja jula.

- Deo dečjeg igrališta biće namenjen za mlađu i stariju decu sa sedam rekvizita koji će biti postavljeni na gumenoj podlozi - objašnjavaju nadležni.

- Od sportskih sadržaja planirana je izgradnja terena za basket gde će iza koša, na delu travnjaka ka ulici biti postavljena metalna zaštitna ograda.

Foto JKP Zelenilo Beograd

Na delu između dve prilazne staze zgradama, predviđeno je formiranje terena za rekreaciju sa stolovima za stoni tenis i fudbal. Biće napravljen i plato za odmor sa klupama u neposrednoj blizini dečjeg igrališta ali i postavljeni stolovi sa tablama za šah. Osim ovih sadržaja predviđena je obnova svih staza i uvođenje novih pravaca koji vode ka dečjem igralištu, kao i ugradnja metalnih zaštitnih stubića duž travnjaka uz ulicu Mirijevski venac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)