"SADIŠA" SAČUVAO 72 STABLA: Od kada je mašina deo voznog parka sačuvana mnoga stabla

J.D.

10. 03. 2022. u 13:49

ZA SAMO sedam meseci koliko je mašina "Sadiša" deo voznog parka JKP "Zelenilo" uspešno je presađeno 72 velika stabla.

САДИША САЧУВАО 72 СТАБЛА: Од када је машина део возног парка сачувана многа стабла

Privatna arhiva

Zahvaljujući ovoj mašini, juče je uspešno presađeno stablo kuglastog bagrema na šetalište u Bulevaru Nikole Tesle.

- Nastavićemo to da radimo, kada ima potrebe, posebno kada mora da se širi infrastruktura, i tako ispuniti obećanje da ćemo zahvaljujući ovoj mašini spasiti hiljade stabala - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Svako stablo je pobeda za Beograd i zato pozivam građane da nastavimo da sadimo.

On je ocenio da naš glavni grad ima dosta zelenila, ali da ga zapravo nikada nije dovoljno kao i da je svako drvo veliki korak napred. Direktor "Zelenila" Slobodan Stanojević precizirao je da drvo koje je juče presađeno ima bujnu krošnju, koja se dodatno oblikuje u loptu, te da nije slučajno posađeno pored klupe za odmor.

- Mašinom su do sada presađivane razne vrste drveća, među njima i dosta četinara - kazao je Stanojević. - Najveće stablo koje je na ovaj način do sada sačuvano je visine petnaestak metara.

On je precizirao da je prošle godine zasađeno oko osam i po hiljada stabala, te da ovaj posao ekipe "Zelenila" svakodnevno rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

BREGU TUŽIO PRVI KOMŠIJA: Saslušan na sudu - ovako se branio