NOVI PROFIL OD SEPTEMBRA: Skočio rejting, za upis bilo potrebno 20 bodova više

B.B.

03. 03. 2022. u 11:47

GRAFIČKO medijska škola će od septembra upisati prvu generaciju đaka na novom obrazovnom profilu tehničar multimedija. Rejting škole je, posle dužeg teškog perioda, značajno skočio, a zanimanje tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje je treći najtraženiji u Srbiji.

НОВИ ПРОФИЛ ОД СЕПТЕМБРА: Скочио рејтинг, за упис било потребно 20 бодова више

Foto: Novosti

Posle devetogodišnje blokade računa, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu isplatio je, pre četiri godine milionska dugovanja škole i omogućio joj da normalno funkcioniše. Usledila je obnova, što ju je pozicioniralo visoko na listi najtraženijih u Srbiji.

- Od tada, sve je krenulo nabolje - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. - Škola je renovirana, a za tu namenu izdvojili smo oko 57 miliona dinara. Obnovljena je fasada i fasadna stolarija, zamenjena keramika, podovi, plafon, odrađeni molersko-farbarski radovi i kompletna rekonstrukcija radionice škole. Ukupan broj bodova za prijem, u odnosu na period pre četiri godine, na nivou cele škole skočio za 20 bodova. Veliki broj profesora rešio je da unapredi svoje znanje. Dvadesetak predavača upisalo je master studije kako bi učenicima što efikasnije preneli znanje.
Osim šest starih smerova za fotografa, sito-štampara, tehničara grafičke dorade, tehničara štampe, tehničara za grafičku pripremu i tehničara za oblikovanje grafičkih proizvoda, pre četiri godine uveden je i novi smer za tehničara za digitalnu grafiku i internet oblikovanje.
- Za ovo odeljenje traži se mesto više, pa ne čudi podatak da je treći najtraženiji smer u našoj zemlji, ali i da će od septembra biti upisana dva odeljenja - navodi Gak. - Grafička škola je jedan od najboljih primera koliko su nam važna velika ulaganja u škole.
Prema rečima Miloša Bukumire, direktora ove novobeogradske obrazovne ustanove, škola je obnovljena u pravom trenutku, imajući u vidu da živimo u svetu tehnologije i medija, pa je pitanje opstanka da škola ide u korak sa tim i interesovanjima mladih.
- Naredne školske godine biće otvoren još jedan smer za tehničara multimedija. I ovaj obrazovni profil biće podjednako privlačan đacima tako da očekujem veliki broj zainteresovanih - kaže Bukumira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)