RIZNICA KNJIGA I NA MOBILNOM TELEFONU: Biblioteka grada pokrenula aplikaciju "BISIS" sa korisnim uslugama za članove i one koji to nisu

A. Vojinović

13. 02. 2022. u 07:52

CELOKUPAN fond knjiga Biblioteke grada Beograda ljubitelji pisane reči odnedavno imaju "na svom dlanu".

РИЗНИЦА КЊИГА И НА МОБИЛНОМ ТЕЛЕФОНУ: Библиотека града покренула апликацију БИСИС са корисним услугама за чланове и оне који то нису

Foto arhiva

Prestonička ustanova kulture krajem prošle godine pokrenula je mobilnu aplikaciju pod nazivom "BISIS" putem koje njeni članovi, ali i oni koji bez članske karte, mogu da dobiju najnovije informacije o dešavanjima u bilblioteci, da pretraže željene naslove, produže pozajmljene knjige...

- Aplikaciju smo pokrenuli krajem decembra 2021. u okviru projekta koje je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja sa ciljem da svojim članovima omogućimo olakšano korišćenje naših usluga - navodi, za "Novosti", Marjan Marinković, pomoćnik direktora Biblioteke grada Beograda. - Na ovaj način, prateći svetske trendove u bibliotekarstvu, izlazimo u susret navikama i potrebama korisnika u savremenom, tehnološki razvijenom društvu. Uvereni smo da će veliki broj naših članova, naročito mladi, intenzivno koristiti aplikaciju.

Prema rečima našeg sagovornika, članovi biblioteke će na aplikaciji moći da računaju na niz pogodnosti koje će im značajno unaprediti korišćenje usluga gradske biblioteke.

- Instaliranjem aplikacije članovi dobijaju elektronsku člansku kartu, koja u potpunosti zamenjuje fizičku, podsetnik kada im ističe rok za članarinu i vraćanje knjiga, zatim mogu da pretraže elektronski katalog kompletnog fonda u čitavoj Bgb mreži, da rezervišu željeni naslov - objašnjava Marinković. - Moći će sami da produže knjige, da imaju uvid u svoja trenutna zaduženja i u svoju istoriju čitanja, mapu svih biblioteka sa kontakt podacima i radnim vremenom.

Takođe, knjiški moljci na svom telefonu mogu pronaći i najnovije informacije o svim programima koje Biblioteka grada Beograda organizuje, ali i da postave pitanje bibliotekaru.

BESPLATNO PREUZIMANjE

MOBILNU aplikaciju Biblioteke grada Beograda "BISIS" mogu da koriste vlasnici "android" i "ajfon" telefona. Zainteresovani je mogu besplatno preuzeti preko "Gugl plej" ili "Epl" prodavnice. U polju za pretragu dovoljno je da ukucaju reč BISIS i kliknu na dugme preuzmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave