OD BATAJNICE DO STARE PAZOVE 200 NA SAT: Pri kraju radovi na izgradnji pruge u Zemunu

S.V.

07. 02. 2022. u 15:31

NA TERITORIJI GO Zemun pri kraju je izgradnja nove železničke i drumske infrastrukture zbog čega će, kažu iz ove lokalne samouprave, voz od Batajnice do Stare Pazove razvijati i do 200 kilometara na sat.

ОД БАТАЈНИЦЕ ДО СТАРЕ ПАЗОВЕ 200 НА САТ: При крају радови на изградњи пруге у Земуну

GO ZEMUN

U okviru zemunske pruge su dva nadvožnjaka u Zemun Polju i Batajnici, čime će biti podignut nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

- Izgrađen je i podvožnjak za teretni saobraćaj u Zemun Polju, koji je povezan sa novom saobraćajnicom u izgradnji, dužine devet kilometara prema Ugrinovcima - objašnjavaju iz GO Zemun.

- Podignute su i nove zgrade sa pratećom infrastrukturom u Zemunu i Batajnici, a Altina i Kamendin dobili su dva nova železnička stajališta, dok je ono u Zemun Polju potpuno rekonstruisano.

Svih pet stajališta imaju pothodnike za pešake i bicikliste, a duž trase postavljeni su paneli, zaštitna ograda i posađeno zelenilo.

Moderni stanični kompleks za održavanje putničkih vozova, koji se od 2019. gradi na zemljištu između Zemuna i Zemun Polja prostiraće se na 35 hektara, a očekuje se da će radovi biti okončani do septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)