VOŽNJA TRAMVAJEM PRE SRETENJA: Posle probnih krugova obodom Savskog trga uslediće manje korekcije mreže

Š. M.

04. 02. 2022. u 07:52

POSLE više od dve godine od početka radova održana je prva probna vožnja tramvaja, obnovljenim delom Savske ulice! Mukama građevinara koji rade na ovom projektu i žiteljima prestonice ubrzo će doći kraj, a od Sajma do Slavije građani će proći već za nekoliko dana.

ВОЖЊА ТРАМВАЈЕМ ПРЕ СРЕТЕЊА: После пробних кругова ободом Савског трга уследиће мање корекције мреже

Šinsko vozilo prolazi delom rekonstruisanog trga / Foto Fejsbuk

Rokovi za kompletan završetak radova na ovom delu Savskog trga, kojima će biti zaokružen prvi deo rekonstrukcije, odlagani su nebrojeno puta, a novi rok je 1. mart.

Reporteri "Novosti" u četvrtak su se uverili da će parče Savskog trga, čiji radovi su se neplanirano odužili biti brzo završeno. Neimari trenutno uređuju trotoare duž ovog kraka od pedesetak metara, tramvajske šine su popločane, a trasirane su i kolovozne trake.

- Održana je prva proba vožnje tramvajem, nakon koje je ustanovljeno da je potrebno odraditi određene korekcije, odnosno učvrstiti položaj kontaktnog provodnika - ističu za "Novosti" iz nadležnog Sekretarijata. - Izvođač radova će nas obavestiti kada završi nivelaciju tog dela na krivini koja iz Savske vodi u Nemanjinu ulicu i odmah nakon toga održaćemo i drugu probnu vožnju. Sredinom naredne nedelje, prema procenama, gradski prevoz biće uspostavljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024