KONTROLA REDA BIĆE JOŠ INTENZIVNIJA: Pripadnici Komunalne milicije dobijaju savremeno rečno plovilo

J. D.

02. 02. 2022. u 11:12

KOMUNALNI milicionari će od marta početi da kontrolišu i red na rekama, i to modernim čamcem sa radarima kojima će se meriti brzina plovila koja krstare Savom i Dunavom.

КОНТРОЛА РЕДА БИЋЕ ЈОШ ИНТЕНЗИВНИЈА: Припадници Комуналне милиције добијају савремено речно пловило

Foto N. Skenderija

Novo rečno vozilo, koje Grad nabavlja, zajedno sa Komunalnom milicijom, koristiće i Rečna policija.

Ovo je najavljeno na nedavno održanoj gradskoj sednici na kojoj su odbornici usvojili i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Plan rada Sekretarijata za poslove Komunalne milicije za tekuću godinu. Kao i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na Strateški plan za period od 2022. do 2025. godine čiji će osnovni zadatak biti suočavanje sa problemima uređenja i razvoja grada.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac dodao je i da se akcenat stavlja na otvaranje novih ispostava.

- Zasad su otvorena nova odeljenja u Obrenovcu i Mladenovcu i primljeni su novi komunalni milicionari - objašnjava Divac.

- Tokom 2018. godine u prestonici je bilo 270 komunalnih milicionara, a sada ih ima 392, dok će u narednih šest meseci biti primljeno više od 100 milicionara.

Foto N. Skenderija

Takođe, odbornici su usvojili odluku kojom se reguliše način korišćenja aparata za merenje buke koji su već nabavljeni i koje će milicionari koristiti tokom kontrola.

- Nove uređaje za merenje buke smo nabavili, milicionari koji će se baviti merenjem buke prošli su obuku i spremni čekamo stupanje na snagu ove odluke, kako bi se krenulo u kontrolu - rekao je Divac.

UNIFORME

KOMUNALCI bi uskoro na terenu trebalo da se pojave u novim uniformama. Nabavljene su nove letnje i zimske uniforme svetloplave boje sa crvenim detaljima. Na uniformi će ostati oznake - grad Beograd, Komunalna milicija, grb prestonice, identifikacioni broj i prezime milicionara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri