BEOGRADSKIM ĐACIMA TABLETI I BESPLATNI UDŽBENICI: Grad i ove godine daje subvencije roditeljima

S.V.

01. 02. 2022. u 14:34

IZ GRADSKE kase i ove godine biće izdvojen novac za subvencije udžbenika za roditelje čija će deca na jesen krenuti u prvi i drugi razred osnovne škole na teritoriji Beograda, kao i za kupovinu tablet uređaja deci koja će od septembra pohađati treći razred.

БЕОГРАДСКИМ ЂАЦИМА ТАБЛЕТИ И БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ: Град и ове године даје субвенције родитељима

Foto: Beoinfo

Ovo je juče najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i precizirao da su odvojena sredstva za kupovinu oko 17.000 tableta, koji će isto kao i lane biti podeljeni deci koja su sada drugi razred, a od septembra kreću u treći.

- Takođe, odvojili smo novac i za subvenciju udžbenika za roditelje čija deca idu u prvi i drugi razred - objašnjava Vesić.

- Procedura će biti ista kao i prošle godine. Konkurs će raspisati naša Fondacija za mlade talente, roditelji će sačekati na potvrdu o upisu sa kojom će moći da konkurišu za subvenciju cene četiri osnovna udžbenika. To su Svet oko nas, Srpski jezik, Matematika i udžbenik izabranog stranog jezika. Subvencija će biti kao i prošle godine, oko 50 evra i dobiće je oko 34.000 roditelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)