SVETOSAVSKA NAGRADA PETOJ GIMNAZIJI: Priznanje za ostvarene uspehe

J.D.

27. 01. 2022. u 15:48

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Petu beogradsku gimnaziju i tom prilikom učenicima i zaposlenima čestitao školsku slavu Savindan.

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА ПЕТОЈ ГИМНАЗИЈИ: Признање за остварене успехе

Beoinfo

Gradonačelnik je posebno naglasio i to da je upravo ova škola, odnosno da su njeni učenici i nastavnici dobitnici ovogodišnje Svetosavske nagrade koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izuzetne uspehe postignute u oblasti obrazovanja, ali i humanitarnog rada.

Podsetio je da je objekat u kojem se nalazi gimnazija građen 1938. godine, te da je u protekle dve godine uloženo tri i po miliona evra, zahvaljujući čemu je škola potpuno rekonstruisana.

- Škola je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila Svetosavsko priznanje za zasluge u domenu obrazovanja. Đaci ove škole u prethodnoj godini osvojili su čitav niz prestižnih nagrada iz oblasti prirodnih nauka, pre svega hemije, biologije i fizike. Takođe, učenici su postigli sjajne rezultate i u domenu sporta. Posebno im čestitam na zalaganjima u oblasti humanitarnog rada, jer su svojim vršnjacima u školama u opštini Medveđa poklonili nameštaj koji je do sada pripadao ovoj školi, a u rekonstruisanom zdanju zamenjen je novim - naveo je gradonačelnik Radojičić.

I deca i profesori u ovoj gimnaziji veoma su posvećeni, dodao je Radojičić, i naveo da je njihova najveća zasluga to što se u ovoj školi najviše cene obrazovanje i trajno znanje kao vrednosti koje su često zapostavljene u vremenu u kojem živimo.

Gradonačelnik je kazao da Grad Beograd kao jedan od strateških i prioritetnih ciljeva ima unapređenje obrazovanja i uslova za učenje i razvoj dece i mladih.

- Samo prošle godine preko sedamsto miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju školskih objekata. U ovom trenutku obnavljamo deset škola, a dokumentacija za još pet je spremna. Samo u opremu u prethodnih pet godina uloženo je još oko sedamsto miliona dinara, što se pokazalo veoma važnim u uslovima pandemije - naglasio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a