GRAĐANE NA ŠALTERU SAD ČEKA SAMO KUTIJA: Zbog situacije, pojedine opštine ne primaju stranke

M. STANOJKOVIĆ

27. 01. 2022. u 11:49

ZBOG nepovoljne epidemiološke situacije, velikog broja zaraženih među zaposlenima, ali i rizika od kontakata, pojedine prestoničke opštine ponovo su zatvorile vrata sugrađanima.

ГРАЂАНЕ НА ШАЛТЕРУ  САД ЧЕКА САМО КУТИЈА: Због ситуације, поједине општине не примају странке

Foto M. Anđela

Tako će na primer, Paliluci i Zvezdarci svoje zahteve ubuduće slati elektronskim putem ili ubacivati u sanduče na prijemnicama opština, a rešavani predmeti biće im poslati na kućnu adresu.

Kako navode u Opštini Palilula, zbog velikog broja obolelih među zaposlenima u upravi, rad sa strankama prebačen je na pismeni kontakt.

- Na pisarnici će biti obezbeđene kutije za prijem zahteva stranaka - navode u GO Palilula.

- Na kutijama će biti istaknuti brojevi telefona putem kojih će biti omogućena komunikacija stranaka sa zaposlenima i mejlovi posredstvom kojih će moći da se obraćaju radnicima uprave.

Foto P. Milošević

I Opština Zvezdara po istom principu funkcioniše od 20. januara kako bi se ulasci u zgradu sveli na minimum:

- Osim kutija, za zahteve nemenjene službama uprave, postavljene su i dve u koje građani mogu da ubace podneske poreskoj upravi i matičaru. Rešenja će se dostavljati iskučivo poštom, na adresu koju je stranka navela u svom zahtevu, bez ličnog preuzimanja dokumenata od nadležnih službenika u zgradi Opštine.

Opština Stari grad jedna je od onih koje su ostale otvorene za sugrađane, a predsednik Opštine, takođe, prima sugrađane na razgovor kao i ranije. Jedino je na ovoj opštini izmenjen rad matične službe i poreske uprave, koje su u nadležnosti gradske uprave, ali koriste prostorije Opštine. Kod njih se podnesci primaju u kutijama. Odeljenje za budžet i finansije otvoreno je utorkom i četvrtkom od 12 do 15 časova, a za rešavanje imovinskopravnih i stambenih poslova sugrađani mogu da se obrate ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 12.00 do 15.00. Sektor za građevinske poslove vrata otvara utorkom i četvrtkom od 12.00 do 15.00. Predsednik Opštine prima petkom.

- Trenutno imamo samo nekoliko obolelih među zaposlenima koji nisu iz istih organizacionih jedinica, tako da se predmeti obrađuju redovno - kažu za "Novosti" u Opštini Stari grad. - Najkomplikovanija su, kao i redovno, ozakonjenja i za njih treba najviše vremena.

Šalter-sala na Čukarici, Foto Novosti

I Opština Zemun prima sugrađane u uobičajenim terminima, uz poštovanje epidemioloških mera, dok je Čukarica otvorila kutije za podneske, a stranke se primaju u starim terminima. Prijem podnesaka u GO Zemun obavlja se od 7.30 do 15.30, a u istom periodu rade i šalteri.

SAVSKI VENAC PO PROCEDURI

I OPŠTINA Savski venac nastavila je i ovih dana da radi po uobičajenoj proceduri. Tako da sugrađani sa ove opštine mogu da se informišu ili upute svoje zahteve na šalterima opštine:

- Usled trenutne epidemiološke situacije reorganizovali smo poslove u cilju da građani ne osete odsutnost službenika ni u jednom odeljenju i da što veći broj predmeta bude rešen u skladu sa zakonom propisanim rokovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma