CITRUSI NAJPRODAVANIJI: Bogata ponuda voća i povrća na pijacama i Kvantašu

J.D.

21. 01. 2022. u 15:57

IAKO je ranijih godina postojalo pravilo da se u određenom periodu godine kupovalo samo sezonsko voće i povrće, ponuda na prestoničkim tezgama i pijacama na veliko pokazuje drugačije.

ЦИТРУСИ НАЈПРОДАВАНИЈИ: Богата понуда воћа и поврћа на пијацама и Кванташу

Foto arhiva

 Mandarine, banane, japanske jabuke, ananas, kivi ali i sveži spanać, brokoli, krompir, salata i mladi luk samo su deo bogate ponude. A cene su šarenolike, u zavisnosti od pijace, kupovine na veliko ili u rafovima u marketima.

Od bogate ponude voća, trenutno su najprodavanije citrusne vrste i to mandarine, pomorandže i limun. Kilogram mandarina na tezgama kreće se od 100 do 150 dinara u zavisnosti od pijace. Ako se kupuju na Kvantašu cene su od 80 do 100 dinara, dok je ponuda popularnih klementina u marketima od 130 do 160 dinara.

Cena pomarandži na pijacama je od 120 do 160 dinara koliko se kreće i cena u marketima. Svakako po povoljnijim cenama mogu se pazariti na Kvantašu i to po ceni od 80 dinara dok su uvozne iz Grčke do 100 dinara. Grejp u marketima dostiže cenu do 160, a na veliko se može naći i na 120, dok je kiloram limuna na piajcama i u marketima do 200 dinara, a na veliko 60 dinara.

- Citrusno voće se kod nas uglavnom najviše uvozi iz Grčke i Turske, a cene se na nedeljnom novu razlikuju u zavisnosti od ponude - doaju nadležni. - Ovo je period godine kada od domaćeg voća u ponudi najviše imamo jabuke, po ceni od 50 pa do 150 dinara ali i dosta sušenog voća koje je zastupljeno u ovim zimskim danima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati