GARAŽU KOD "PINKIJA" GRADE OD MARTA: Podzemna etaža sa 150 mesta za automobile u Zemunu

S.V.

11. 01. 2022. u 18:15

JKP „Parking servis” je raspisalo tender za izgradnju podzemne garaže ispod platoa Sportskog centra „Pinki” u Zemunu, na površini od 5.407 kvadratnih metara, koja će imati jednu podzemnu etažu sa 150 parking mesta. Gradnja počinje u martu i trebalo bi da traje oko dve godine. Projekat je vredan oko 700 miliona dinara.

ГАРАЖУ КОД ПИНКИЈА ГРАДЕ ОД МАРТА: Подземна етажа са 150 места за аутомобиле у Земуну

BEOINFO

Na ovaj način, biće rešen problem parkiranja u samom centru Zemuna.

– S obzirom na to da je Grad Beograda preuzeo upravljanje „Pinkijem”, moći ćemo da uložimo novac u rekonstrukciju ovog sportskog centra koji je jedan od najvažnijih u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Danas je tačno 17 godina otkako je Beograd poslednji put izgradio podzemnu garažu. Jasno vam je da za to vreme imamo mnogo više automobila na teritoriji grada. Svake godine registrujemo novih četiri hiljade automobila mesečno, što je na godišnjem nivou oko 50 hiljada automobila. Bez obzira u kom delu grada živite, sve više je automobila, a sve manje parking mesta. U situaciji smo da već imamo 1,7 automobila po porodici, što govori o potrebi da se grade javne garaže. Garaža, za koju smo danas objavili tender, prva je u nizu – rekao je Vesić.

On je naglasio da će se u narednih nekoliko nedelja objaviti tender za izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici.  Takođe, prosotor za automobile biće u Vlajkovićevoj, kao i na uglu Fruškogorske i Pop Lukine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)