NOVI REKVIZITI ZA DECU SA KOSOVA: Sportska oprema podeljena u 18 osnovnih škola

Милица Шкорић
Milica Škorić

28. 12. 2021. u 13:51

POMOĆNIK gradonačelnika Andreja Mladenović i predstavnici sportskog Udruženja "Sport stars" podelili su u Kosovskoj Mitrovici sportske rekvizite osnovnim školama na KiM.

НОВИ РЕКВИЗИТИ ЗА ДЕЦУ СА КОСОВА: Спортска опрема подељена у 18 основних школа

Beoinfo

- Zahvaljujući saradnji kompanije NIS i Udruženja  "Sport stars" uz posredovanje kancelarije za Kosovo i Metohiju podeljena je sportska oprema za 18 škola u deset opština na KiM - rekao je Mladenović.

- Podeljeni su stolovi za stoni tenis, rukometni golovi, koševi, table, lopte za sve sportove i druga sportska oprema i to školama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane.

Tom prilikom Mladenović se zahvalio kompaniji NIS i sportskom udruženju "Sport Stars" na organizaciji ove veoma značajne donacije i istakao da je upravo ovo jedan od najboljih načina da deca dobiju bolje uslove za bavljenje sportom. 

- Odrastajući u izuzetno teškim uslovima sa stalnim pritiscima i pretnjama, škole su te sigurne oaze gde imaju mogućnost da uče, da se druže i naravno bave sportom - ističe on. - Zato ulaganje u njihovo obrazovanje a posebno usmeravanje na bavljenje sportom predstavlja garant da ćemo imati snažne i dobre ljude koji će ostati i opstati na svojim vekovnim ognjištima.

On je, čestitajući predstojeće Božićne i novogodišnje praznike, poželeo svim učenicima i profesorima na Kosovu i Metohiji,  pre svega zdravlje ali i puno snage i vere u predstojećem  periodu. Istovremeno, pored sportske opreme podeljeno je i preko 100 novogodišnjih paketića za najmlađe kao donacija Učeničkog doma "Patrijarh Pavle" iz Beograda.

Donacije su podeljene osnovnim školama "Dositej Obradović" Parteš,  "Miladin Popović", Pasjane, "Petar Petrović Njegoš" G. Kusce, "Marko Rajković" Vrbovac, "Miladin Popović" Bostane, "9. maj" Kololeč, "Trajko Perić" V. Ropotovo, "Veljko Dugošević" Ranilug, "Vladimir Nazor",  "Knez Lazar" Donja Gušterica, "Vuk Karadžić" Lepina, "Braća Aksić", "Branko Radičević" Obilić, "Milun Jakšić", "21 novembar" Gojbulja, "Vuk Karadžić" Prilužje, "Janko Jovićević" i "Radoš Tošić" Osojane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)