NE DAJU SVOJ PARKING: Žitelje Draže Pavlovića, Dalmatinske i Đušine iznenadila GO Palilula

A. V. V.

22. 12. 2021. u 07:52

ŽITELjE ulica Draže Pavlovića 8, 8a, 8b, 10, 10a, Dalmatinske 27, 27a, 27b, 29 i Đušine 9 pre par dana neprijatno je iznenadio papir zalepljen na ulazna vrata u kojem nadležni iz opštine Palilula traže od njih da uklone svoje stubiće za parkiranje iz zajedničkog dvorišta! Žitelji ovog dela grada sa negodovanjem su primili ovo obaveštenje jer ova parking-mesta njihove porodice koriste decenijama unazad kao stanari pomenutih višespratnica.

НЕ ДАЈУ СВОЈ ПАРКИНГ: Житеље Драже Павловића,  Далматинске и Ђушине изненадила ГО Палилула

Stanovnici Draže Pavlovića, juče sa nadležnima / Foto Privatna arhiva

Prema naredbi, stanari su imali rok do juče da pomere automobile iz ovog prostora kako bi ekipe po nalogu opštine uklonile ukupno 40 zapreka za parkiranje, koje su, kako su naveli iz GO Palilula, postavljene bez odobrenja.

U obaveštenju koje su građani dobili navodi se da će 21.12. odnodno juče, biti sprovedeno prinudno izvršenje izvršnog rešenja komunalnog inspektora Odseka komunalne inspekcije i izvršenja Uprave GO Palilula od 27. aprila ove godine.

- Rešenje komunalnog inspektora sprovešće se tako što će se sa površine u javnom korišćenju međublokovskog prostora koji se nalazi uz stambene zgrade u Dalmatinskoj 27, 27a, 27b, 29, Draže Pavlovića 8, 8a, 8b, 10, 10a, 10b i Đušinoj 9 ukloniti 40 zapreka za parkiranje postavljenih bez odobrenja nadležnih organa od kojih 11 metalnih stubića, dva metalna sa lancem između i 27 obarajućih, a koji su svi u funkciji uzurpiranja parking-mesta.

Iako su neki preparkirali svoja vozila, većina je juče u prepodnevnim satima ipak odlučila da ih ne pomeri negodujući zbog iznenadnog i, prema njima, neosnovanog zahteva.

Stanovnici Draže Pavlovića, juče sa nadležnima / Foto Privatna arhiva

- Nekoliko njih je došlo juče i skinulo par stubića iz dvorišta, ali kada smo im mi zatražili originalno rešenje oni nisu imali da nam pokažu, nakon čega su se povukli - navode u dahu stanari za "Novosti". - Naši roditelji, babe i dede, pre nas su ovde parkirali svoje automobile. Imamo pravo da ih koristimo, to je naš parking, decenijama. Ovo nije javna svojina. Nije nam jasno zbog čega ovo rade. Ko može da uđe u naše dvorište i tu da parkira.

Do sada nismo dobili odgovore iz GO Palilula zašto je opština donela ovu naredbu, po kom osnovu i zašto baš sada, kao i šta će biti sa ovim prostorom kada se uklone stubići.

MIMO "PARKING SERVISA"

PREMA rečima stanara, ovo nije prvi pokušaj nadležnih da im oduzmu parking-mesta. Navodno su ekipe iz komunalne milicije htele da na ovom potezu uvedu zonu, ali nisu uspele. S druge strane, iz JKP "Parking servis" kratko su nam rekli da ovaj prostor nije u nadležnosti njihovog preduzeća s obzirom na to da nije reč o javnoj svojini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!