NOVA OPREMA ZA PORODILIŠTA: Donacija JKP "Parking servis" od novca koji je prikupljen na parkiralištima

S. B. M.

18. 12. 2021. u 06:47

U OKVIRU akcije "Bebi parking mesto", JKP "Parking servis" donirao je novi kontingent medicinske opreme beogradskim porodilištima.

НОВА ОПРЕМА ЗА ПОРОДИЛИШТА: Донација ЈКП Паркинг сервис од новца који је прикупљен на паркиралиштима

Deo bolničke opreme, Foto Novosti

Oprema je kupljena novcem od plaćanja parkiranja na 24 posebno obeležena "bebi" parking mesta, koja se nalaze ispred GAK "Narodni front", Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS, Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" i KBC "Zemun".

Porodilište na Zvezdari je dobilo hirurški instrumentarijum i kontejner za sterilizaciju, "Narodni front" vakuum ekstraktor set i centrifugu hematokrita. Klinika u Višegradskoj dobila je sedam mehaničkih bolničkih kreveta, a Zemunsko porodilište hirurški aparat i medicinsku led lampu.

- Mnogi se pitaju kako se troši novac, kojim građani plaćaju parkiranje. Kao što možete da vidite, mi kao duštveno odgovorno preduzeće tim sredstvima već četiri godine kupujemo ono što je porodilištima najpotrebnije. Sva oprema namenjena je intervencijama i analizama kako pre, tako i nakon porođaja. Prošlog meseca smo uručili i nastavna sredstva, koja smo školama nabavili od plaćanja parkiranja na "đačkim" parking mestima. Taj novac redovno ulažemo i u podizanje kvaliteta parking objekata - rekao je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)