USLUGU GERONTODOMAĆICA DOBILI I BARAJEVČANI: Ovakav vid pomoći najstarijima do kraja godine imaće i Grocka

G. N.

17. 12. 2021. u 15:12

USLUGA pomoć u kući, koja je namenjena najstarijim sugrađanima, od danas je dostupna svim potencijalnim korisnicima koji žive na teritoriji gradske opštine Barajevo. U ovoj lokalnoj samoupravi stanuje 9.958 penzionera, a shodno njihovim potrebama trenutno je 14 korisnika zainteresovanih za ovu uslugu, rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

УСЛУГУ ГЕРОНТОДОМАЋИЦА ДОБИЛИ И БАРАЈЕВЧАНИ: Овакав вид помоћи најстаријима до краја године имаће и Гроцка

Fozo: V. N.

- Usluga je namenjena najstarijim Barajevčanima koji usled starosti, hronične bolesti ili invaliditeta nisu u mogućnosti samostalno da zadovolje svoje svakodnevne, osnovne lične i životne potrebe - rekla je Stanisavljević.

Ona je podsetila da se ova usluga od danas pruža na teritoriji 16 beogradskih opština, a to su Vračar, Zvezdara, Palilula, Savski venac, Voždovac, Novi Beograd, u Zemun, Stari grad, Čukarica, Rakovica, Mladenovac, Sopot, Lazarevac, Obrenovac, Surčin i Barajevo. Intenzivirane su aktivnosti kako bi se usluga pomoć u kući do kraja godine uspostavila i u jedinoj preostaloj gradskoj opštini - u Grockoj.

Cena usluga gerontodomaćica nije promenjena od 2013. godine, tako da i dalje iznosi 26 dinara na sat. To je najpovoljnija gerontousluga u Srbiji, koju Grad Beograd subvencioniše sa 99 odsto od njene ekonomske cene. Cilj je da ova usluga bude svima dostupna, kao jedna od najvažnijih usluga socijalne zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna